Δημιουργούμε Μάσκα με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας

Βίντεο για το πώς φτιάχνεται μια χειροποίητη μάσκα δημιούργησε η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την χρήση της μάσκας. «Θα βάλω ένα τσιμπιδάκι μαλλιών… έκοψα και σε τετράγωνο ένα ύφασμα που είχα στο γραφείο μου, αυτή είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω χειροκατασκευή».

Η Τζασίντα Άρντερν κατάφερε να κρατήσει την χώρα της χωρίς κρούσματα για πάνω από 100 μέρες, πλέον όμως τα κρούσματα έχουν αυξηθεί και η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη και αναγκαστική σε κάποιους κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πριν δύο μέρες η Πρωθυπουργός δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο δείχνει πώς κάνει την δική της χειροποίητη μάσκα, συμπονώντας για την τιμή των χειρουργικών που είναι μάλλον απρόσιτη για κάποιους πολίτες της χώρας. Στο βίντεο συμμετείχε και ο σύμβουλος υγείας Dave Letele. «Δεν χρειάζεται να φοράτε χειρουργική μάσκα, γιατί ξέρω ότι είναι ακριβές, και για κάποιους ανθρώπους είναι δύσκολο να βρουν τα χρήματα».

Είναι φανερό πως και οι δύο είχαν μία πιο χιουμοριστική προσέγγιση για το θέμα. «Το δικό μου μοιάζει λίγο χριστουγεννιάτικο…σε λίγο θα βγάλω και το πιστόλι για το γκλίτερ» .

Τέλος τόνισαν και οι δύο, ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για να μην φορά κάποιος μάσκα.

Πηγή: ert.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συναντηθεί με…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel