ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ – Πρόταση μείωσης Δημοτικών Τελών Καμαρινός ΝΑΙ , Μανδαλιανός ΟΧΙ

Με μία σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η δημοτική παράταξη «Ξεκινάμε από την Αρχή», ο επικεφαλής της Ιωάννης Καμαρινός, επιτίθεται στην διοίκηση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου με αφορμή την απόρριψη της πρότασης του στο χθεσινό (2-12-2020)δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με τις μειώσεις των δημοτικών τελών.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ» ΤΩΝ ΜΑΝΔΑΛΙΑΝΟΥ-ΣΩΤΗΡΑΚΗ-ΛΑΦΑΖΑΝΙΔΗ

Φοράνε τις μάσκες της πανδημίας για να προστατέψουν μόνο τους εαυτούς τους. Αλλά από την διαχείριση της κρίσης αυτής, φαίνεται ότι τις φοράνε για να κρύψουν την ντροπή του προσώπου τους, αν έχουν έστω και ελάχιστο αίσθημα ντροπής!!

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η παράταξη μας «Ξεκινάμε από την Αρχή», αισθανόμενη την οικονομική πίεση που βιώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις του δήμου μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπου χάθηκαν δουλειές και κινδυνεύουν να κλείσουν επιχειρήσεις επειδή τα βάρη γίνονται δυσβάστακτα, πρότεινε:

1. Την πλήρη απαλλαγή των δημοτικών τελών για όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου όσο καιρό πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού

2. Την μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 20% στις δύο ζώνες του δήμου μας

3. Την απαλλαγή των προσαυξήσεων που βεβαιώθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, για όλους τους δημότες και τις επιχειρήσεις για τα χρέη που έχουν στον δήμο μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τους υπολογισμούς της παράταξης μας, όλο αυτό το κόστος για τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου δεν είναι παραπάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ, κόστος ασήμαντο για τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας.

διάβασε και αυτό  Πληρωμές από ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ

Κόστος που πολύ απλά θα μπορούσε να καλυφθεί από τα αποθεματικά του δήμου, εφόσον η δημοτική αρχή μιλάει για νοικοκύρεμα των οικονομικών, αλλά και από τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία από την διευθέτηση των αυθαιρέτων.

Δυστυχώς η «Νέα Πνοή» των Μανδαλιανού-Σωτηράκη-Λαφαζανίδη δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Στα παχιά προεκλογικά λόγια ήταν πρώτοι, αλλά στις πράξεις τώρα αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Οι χειρότεροι στην ιστορία του δήμου μας!!

Δεν αναλογίζονται και δεν τους νοιάζει η ανακούφιση που θα ζήσουν οι ήδη ταλαιπωρημένες οικογένειες και επιχειρήσεις από την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας.

Με απόλυτη ψυχρότητα και με ομόφωνη απόφαση επί των παρόντων δημοτικών συμβούλων, με ψήφους 16, δηλαδή, 15 ψήφοι όσοι είναι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας της «Νέας Πνοής» και με την ψήφο ενός εκλεγμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπαν ΟΧΙ στην πρόταση μας.

Άξιοι!! Να τους χαίρονται οι ελάχιστοι που έμειναν και τους υποστηρίζουν ακόμα!!”

Πηγή: politispress.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Έφτασε τα 15 χρόνια παρουσίας ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων Affidea στην Ελλάδα,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: