Δράμα: Θρησκευτικός «θησαυρός» εντοπίστηκε σε έρευνα σε σπίτι

Συνολικά 380 θρησκευτικές εικόνες, μία εκ των οποίων χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας των Αρχών σε σπίτι στη Δράμα.

Εκατοντάδες εικόνες και είδη θρησκευτικού περιερχομένου εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε οίκημα στη Δράμα.

Οι διαμένοντες του σπιτιού είχαν πεθάνει και κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό εντοπίστηκαν συνολικά 380 εικόνες θρησκευτικού περιεχομένου, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έγινε το πρωί της Τρίτης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

Μία εικόνα από τρίπτυχο, που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς». Η εικόνα χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας.

Ένα Ευαγγέλιο
Μία σύνοψη
Δύο στέφανα γάμου
Δύο σταυροί
Μέρος των όσων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας ώστε να εξεταστούν και να γίνει η τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση.

Τα άλλα αντικείμενα θα εξεταστούν για να διαλευκανθεί η προέλευσή τους.

Πηγή: sputniknews.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Στις 4 Φεβρουαρίου, στη Λωζάνη θα παρουσιαστεί, σύμφωνα με την…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel