fbpx
13 °C Athens, GR
2 Δεκεμβρίου 2020

Δράση του Ερυθρού Σταυρού για τους άστεγους της πόλης.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σταθερός αρωγός της ελληνικής πολιτείας, αναλαμβάνει, για ακόμη μία φορά, πρωτοβουλία για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που διαβιούν στο δρόμο, στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων που υλοποιεί με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Οι άστεγοι αποτελούν μία από τις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, καθώς εκτίθενται καθημερινά σε διαφόρους παράγοντες κινδύνου (έλλειψη σωστής διατροφής, ακραίες θερμοκρασίες, υγρασία, αδυναμία ολοκληρωμένης προσωπικής υγιεινής), με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.

Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία πρόσβασης της συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας των αστέγων, τόσο στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση όσο και στις υπηρεσίες υγείας ο Ε.Ε.Σ. προτίθεται να οργανώσει δράση street work την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, συμβάλλοντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο, στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Κινητή Ομάδατου Ε.Ε.Σ, που στελεχώνεται από επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές από τα τρία εθελοντικά σώματα του Ε.Ε.Σ. (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών) θα καλύψουντις περιοχές μεταξύ των οδών Ερμού (Πλ. Συντάγματος), Μητροπόλεως, Φιλελλήνων, Πειραιώς (Πλ. Αγίου Γεωργίου), Αχιλλέως, Θησείου,  Μοναστηρακίου, Πλ. Αγίας Ειρήνης και τους γύρω δρόμους.

Η δράση θα υλοποιηθεί από τις 19.00 έως τις 21.30.

Ταυτόχρονα, θα γίνεται διανομή υλικού πρώτης ανάγκης, παροχή Πρώτων Βοηθειών και Πρώτων Βοηθειών ψυχικής υγείας, ενώ θα παρέχεται πληροφόρηση για μέτρα προφύλαξης τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, όπως ορίζουν οι οδηγίες της πολιτείας.

Related articles

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Νέα 48ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στους δήμους

Αρκετοί δήμοι απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους για να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη (23/10), οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, επιδεινώνοντας το ήδη υπαρκτό πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά διάταξης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. […]

Στο Φως στο Τούνελ. Η εξαφάνιση του Θεοδωρίδη

Ο Νίκος – Ισίδωρος Θεοδωρίδης 19 χρόνων που εργαζόταν ως εποχιακός αεροσυνοδός, αγνοείται από το πρωί της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου. Τότε απενεργοποιήθηκε το κινητό του τηλέφωνο και τα ίχνη του χάθηκαν. Κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Άλμποργκ κατέγραψε τις τελευταίες του κινήσεις. Ο 19χρονος που έμενε στον Βύρωνα, φαίνεται το μεσημέρι της ημέρας που χάθηκε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *