fbpx
10 °C Athens, GR
20 Ιανουαρίου 2021

Δραματική πρόβλεψη: 2.000 κρούσματα τον Φεβρουάριο, μπλοκάρισμα ΕΣΥ

Δραματικές είναι οι εκτιμήσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας το επόμενο δίμηνο, με φόντο και το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και την απελευθέρωση τομέων της οικονομίας.

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Open, σημείωσε πως έχουν γίνει υπολογισμοί για την πορεία του ιού για τους επόμενους έξι μήνες και θα σταλούν εντός της ημέρας στο υπουργείο Υγείας. Σημείωσε πως η μικρή μείωση στα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες οφείλεται και στο ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των τεστ που γίνονται.

΄΄Περιμένουμε μία μικρή αύξηση τις επόμενες μία με δύο ημέρες΄΄ είπε και σημείωσε πως η αύξηση θα ΄΄σταθεροποιηθεί την επόμενη εβδομάδα λόγω του lockdown΄΄. Ωστόσο, από το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα φανεί ο αντίκτυπος του οποιουδήποτε ανοίγματος. Το πιο σημαντικό δεν είναι οι αριθμοί, αλλά ποια πίεση θα υπάρξει στο σύστημα Υγείας΄΄, υπογράμμισε, εξηγώντας πως αυτός θα είναι και ο παράγοντας που θα κρίνει το εάν η κυβέρνηση θα λάβει περισσότερα μέτρα.

΄΄Τίθεται ένα θέμα με το άνοιγμα δημοτικών και προφανώς το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων, προφανώς, το άνοιγμα του click away, των βιβλιοπωλείων…΄΄, ανέφερε. Εν συνεχεία στάθηκε στα αριθμητικά στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα και ενημέρωσε πως έως τα τέλη Ιανουαρίου τα κρούσματα είναι περί τα 1.000, στα μέσα του επόμενου μήνα θα φτάσουν στα 1.500, ενώ έως και τα τέλη του μήνα θα είναι 2.000. ΄΄Εκεί θα έχει μπλοκάρει το σύστημα Υγείας, θα βλέπουμε τους υγειονομικούς να βγάζουν κραυγές συναγερμού΄΄ είπε και σημείωσε πως η πληρότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι στο 59%. ΄΄Τότε θα πρέπει να δούμε πιο σκληρά μέτρα΄΄ διαπίστωσε.

Όσον αφορά στην απόφαση για άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων και σχολείων ειδικής αγωγής από την ερχόμενη Δευτέρα, σημείωσε πως θα έκανε ΄΄θετική διαφορά το άνοιγμα στις 25 Ιανουαρίου όλων των σχολείων, με την έννοια να έχουμε μεγαλύτερη βεβαιότητα για το τι συνέβη στις γιορτές΄΄. ΄΄Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον για να δούμε τι θα συμβεί σήμερα και αύριο για τα κρούσματα΄΄ ανέφερε και έκρινε πως ένα άνοιγμα στις 25 θα ήταν ”πιο ασφαλές”. ΄΄Αν δεν ανοίγανε δημοτικά, αν μπορούσαμε να πάμε για μεγάλο διάστημα με τηλεκπαίδευση, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη΄΄ σημείωσε και ζήτησε να αργήσει το άνοιγμα του εμπορίου.

Related articles

Κοινό μέτωπο πέντε δήμων για μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο

Κοινό «μέτωπο» για μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο, με βάση τις εξαγγελίες του παρελθόντος και μετατροπή του σημερινού χώρου σε μητροπολιτικό πάρκο, έχουν σχηματίσει οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης. Χαρακτηρίζουν, σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «κακή λύση» και «τραγικό λάθος» το σχέδιο ανάπλασης και πως θα αποβεί σε βάρος των Θεσσαλονικέων και των οικονομικών συμφερόντων της ευρύτερης περιοχής. […]

Μαρίτα Ρίτζι. Η θεατρική παράσταση « Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ» για την Κιβωτό του κόσμου.

H ηθοποιός και συγγραφέας , Μαρίτα Ρίτζι  φέτος το καλοκαίρι, από 30 Ιουλίου  με την  Μουσικοθεατρική παράσταση “Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ” Θα πάει σε όλη την Ελλάδα. Τα έσοδα της παράστασης θα στηρίξουν  το φιλανθρωπικό έργο της “Κιβωτού του Κόσμου”… “Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ”, εχει θέμα την ιστορική αναδρομή στις δεκαετίες που πέρασαν […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *