Κοινωνία

Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού από ΙΣΝ στα νησιά

Οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές των Κινητών Ιατρικών Μονάδων θα συνεισφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά της COVID-19, πραγματοποιώντας το επόμενο διάστημα αποστολές στη Νησιωτική Ελλάδα.

Πρώτοι σταθμοί η Κως και η Σάμος και θα ακολουθήσει σύντομα η Χίος. Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεδιάσκεψης με μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών, αναφέρθηκε στην «Αναγέννηση & Πρόοδος» και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη σημαντική συμβολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στο σχέδιο για τον καθολικό εμβολιασμό στα νησιά.

Από την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος, τον Ιανουάριο του 2014, μέχρι σήμερα, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 89 αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος του προγράμματος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Συνάντηση Πρωθυπουργού με ΚΕΔΕ

Απάντηση