Εκοιμήθη ο π. Γεωργίος Μεταλληνός

Σε ηλικία 79 ετών εκοιμήθη σήμερα το πρωί ο π. Γεώργιος Μεταλληνός. Παρακάτω σας παραθέτουμε την βιογραφία του όπως αναφέρεται από τον ίδιο.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1940 όπου και ολοκλήρωσε τη φοίτηση του στις εγκύκλιες σπουδές (1958). Το 1964 μέχρι 1967 σπούδασε κλασική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε πτυχία θεολογίας και Φιλολογίας.

Στην στρατιωτική του θητεία διορίστηκε επιστημονικός βοηθός στην έδρα Πατρολογίας και το 1969 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στην Δυτική Γερμανία (στα πανεπιστήμια Βόννης και Κολωνίας), μέχρι το 1975. Το 1971 εισήλθε στις τάξεις του κλήρου στη Γερμανία και έγινε διδάκτωρ Θεολογίας (Αθήνα) και Φιλοσοφίας – Ιστορίας (Κολωνία). Το 1984 έγινε καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών διδάσκοντας «Ιστορία του Πνευματικού Βίου κατά την μεταβυζαντινή περίοδο», «Ιστορία και Θεολογία της Λατρείας» και «Βυζαντινή Ιστορία».

Παράλληλα διετέλεσε Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής το 2004 μέχρι 2007, σαν Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής. Την ποιμαντική του δραστηριότητα άρχισε στον πανεπιστημιακό Ναό του Αγίου Αντίπα στο χώρο της Οδοντιατρικής Σχολής.

Facebook Comments Box

Απάντηση