Ενισχύεται η Ελληνική Αστυνομία στην Αττική με 600 νέους ειδικούς φρουρούς

Συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων της Αττικής με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να ανακοινώνει το πρωί της Δευτέρα (9/1) ότι στις 20 Ιανουαρίου 600 νέοι ειδικοί φρουροί θα τοποθετηθούν στην πρωτεύουσα.

Όπως εξήγησε στο σύνολο τους οι 600 ειδικοί φρουροί θα απασχοληθούν σε καθημερινές περιπολίες και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Διευκρίνισε, δε, ότι η κατανομή των ειδικών φρουρών αυτών θα γίνει με βάση τα κενά σε οργανικές θέσεις αλλά και τις επιμέρους ανάγκες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στα σχέδια θωράκισης του Έβρου απέναντι στο φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης καθώς, όπως επισήμανε, τις πρώτες 9 ημέρες του Ιανουάριου 2.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα με την αστυνομία να συλλαμβάνει 25 διακινητές.

Όπως είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος η απόφαση της κυβέρνησης είναι να κατασκευαστεί φράχτης σε όλο το μήκος του Έβρου και στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, προχωρά άμεσα η κατασκευή 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ.

Αφού, δε, προανήγγειλε, ότι μέσα στο επόμενο διήμερο θα υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση για την χρηματοδότηση του έργου κατέληξε λέγοντας ότι «στόχος είναι να συνεχίσουμε και στα υπόλοιπα 100 χιλιόμετρα».

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Εντοπισμός και κατάσχεση 46 κιλών και 710 γραμμαρίων κοκαΐνης σε Φ/Γ πλοίο στην Κόρινθο

Απάντηση

Recommended
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: