18 °C Athens, GR
22 Οκτωβρίου 2020

Εντατικοί έλεγχοι για SARSCOVID -2 σε κοινωνικές δομές στην Αττική

Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Μαρούσι, την Καλλιθέα και τη Νέα Σμύρνη επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ τα οποία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ διενήργησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους για  λοίμωξη από τον ιό SARSCOVID -2, στο προσωπικό και σε άτομα που φιλοξενούνται στις δομές

Αύριο το πρωί τα κλιμάκια θα επισκεφθούν τις ΜΦΗ Ίριδα στην Κηφισιά και Χριστιανική Αδελφότητα «Η ΕΙΡΗΝΗ» στο Χαλάνδρι

Γ. Πατούλης: «Θα συνεχίσουμε με εντατικούς ρυθμούς τους προληπτικούς ελέγχους μέχρι να βεβαιωθούμε πως όλοι οι συμπολίτες μας που φιλοξενούνται σε προνοιακές Δομές της Αττικής είναι υγιείς και απολύτως ασφαλείς»

Τα ειδικά κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ μαζί με τον ΕΟΔΥ επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Centaurea στο Μαρούσι, Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα στην Καλλιθέα και τον «Οίκο Γαλήνη» στη Ν. Σμύρνη, όπου διενήργησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους για  λοίμωξη από τον ιό SARSCOVID -2, στο προσωπικό και σε άτομα που φιλοξενούνται στη δομή.

Κατά την επίσκεψη των κλιμακίων στη Δομή Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Μαρούσι, παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ο οποίος επέβλεψε τη διαδικασία και συνομίλησε με το προσωπικό.

Αύριο το πρωί μετά τις 10, τα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ θα επισκεφθούν τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ίριδα» στην Κηφισιά (Δαρειώτου 13) και Χριστιανική Αδελφότητα «Η ΕΙΡΗΝΗ» στο Χαλάνδρι-Πολύδροσο (Ιωάννη Χρυσοστόμου 6 και Κριεζή 47).

Οι επισκέψεις των κλιμακίων έγιναν στο  πλαίσιο των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων που ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδας σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής.

Ειδικότερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι( KOEΣ), οι οποίες αποτελούνται από εξειδικευμένους ιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και νοσηλεύτριες ΠΕ,  επισκέπτονται σε καθημερινή βάση Δομές και προβαίνουν δειγματοληπτικά σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος από το προσωπικό και από άτομα που φιλοξενούνται σε αυτές.

Τα δείγματα εξετάζονται με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών πραγματοποιούν σήμερα και ελέγχους κατ΄οίκον, σε ύποπτα περιστατικά που επικοινώνησαν με το επιχειρησιακό κέντρο της Περιφέρειας, μέσω του  1110.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που κάνουν τόσο τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ όσο και τα αντίστοιχα του ΕΟΔΥ με στόχο την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας, μέσω της ενίσχυσης της πρόληψης, επισκεφθήκαμε σήμερα Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων εδώ στο Μαρούσι, προκειμένου να κάνουμε τεστ για κορωνοϊό, τόσο στους 140 φιλοξενούμενους ηλικιωμένους, όσο και στους εργαζόμενους.

Αντίστοιχα κλιμάκια βρέθηκαν σήμερα σε ανάλογες Δομές, στη Νέα Σμύρνη και στην Καλλιθέα. Άμεση προτεραιότητά μας αποτελεί η διασφάλισης της υγείας των ευπαθών ομάδων, με έμφαση στα άτομα της τρίτης ηλικίας. Στόχος μας είναι με στοχευμένα προληπτικά μέτρα να προστατεύσουμε την υγεία τους και να προασπίσουμε την ασφαλή τους διαβίωση στις δομές. Η προσπάθεια αυτή που κάνουμε θα συνεχιστεί έως ότου είμαστε βέβαιοι ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται σε όλες αυτές τις Μονάδες Φροντίδας, θα είναι απολύτως υγιείς και ασφαλείς».    

Related articles

Δωρεά 11 σύγχρονων αναπνευστήρων από την Εθνική Τράπεζα.

Στη δωρεά 11 σύγχρονων αναπνευστήρων για τον άμεσο εξοπλισμό και την ενίσχυση των αυξανόμενων αναγκών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προχωρά η Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να ενισχύσει την εθνική προσπάθεια και το δύσκολο έργο του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της κρίσης της δημόσιας υγείας εξαιτίας της πανδημίας του ιού Covid-19. Οι […]

Δημ. Πιτούλης: Προτεραιότητα μας η ποιότητα ζωής των ΑΜΕΑ στο Π. Φάληρο

Η παράταξη “Εμείς για το Φάληρο” του υποψήφιου Δημάρχου Δ. Πιτούλη αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ. Αποτελεί κεντρική επιλογή της η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ στο Π. Φάληρο. Οι πρωτοβουλίες του Δ. Πιτούλη ξεδιπλώνονται σε δύο πτυχές. Προγραμματικά θέτει ψηλά στην ατζέντα του την δημιουργία σοβαρής υποδομής η οποία θα διασφαλίζει την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *