Επίδομα Παιδιού: Έγινε εκκαθάριση – Τι σημαίνει αν γράφει «αχρεωστήτως καταβληθέντα»

Όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 καταβάλλονται από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Επίδομα Παιδιού (Α21), Επίδομα Γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικό Επίδομα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών, «Συνεισφορά δημοσίου του ν.4605/2019».

Τα χρήματα από τα επιδόματα θα βανούν στα ΑΤΜ, μια ημέρα νωρίτερα, δλδ στις 30/7.

Ειδικότερα για το Επίδομα Παιδιού, πρόκειται για την τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 και αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού» θα ενεργοποιηθεί και πάλι για την υποβολή νέων αιτήσεων. Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα τα οποία έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Η εκκαθάριση βγήκε. Σε όσους γράφει «αχρεωστήτως καταβληθέντα», σημαίνει προφανώς πως σύμφωνα με τη νέα φορολογική δήλωση ανέβηκε το εισόδημά τους και άλλαξαν κλίμακα. Μέχρι να καλυφτεί η διαφορά μεταξύ των όσων έχων εισπράξει στις προηγούμενες δυο δόσεις και μεταξύ των όσων κανονικά θα έπρεπε να έχουν εισπράξει, ή δεν θα πληρωθούν καθόλου σε αυτήν τη δόση ή θα πληρωθούν λιγότερα.
Αν γράφει «αχρεωστητως καταβληθέντα από προηγούμενα έτη», σημαίνει πως έχετε οφειλές όχι από το 2020 αλλά από προηγούμενες χρονιές. Καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με τον ΟΠΕΚΑ για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: ageliesergasias.gr

Related articles

Γνωρίζοντας το παρελθόν με τα μάτια των παιδιών

Εικόνες από τη ζωή των ανθρώπων μιας άλλης εποχής. Παλαιότερης. Εικόνες που όμως είναι στην πραγματικότητα φωτογραφίες των παιδιών του 7ου νηπιαγωγείου Ιεράπετρας που αναπαριστούν ορισμένες σκηνές του παρελθόντος με τη μορφή των «παγωμένων» εικόνων. Τα παιδιά «σκηνοθετούσαν» μαζί με τις νηπιαγωγούς τη σκηνή που θα αναπαριστούσαν, χρησιμοποιώντας τα αντικείμενα των «γωνιών της παράδοσης» και […]

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι ο νέος Καραθεοδωρής;;;

Στην ομιλία του, με κατανοητό και άμεσο λόγο, ο κ. Δασκαλάκης εξήγησε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη βασίζεται εν πολλοίς στα δεδομένα που υπάρχουν στο ψηφιακό αποτύπωμα της ανθρωπότητας και τον τρόπο με τον οποίο τα επεξεργάζονται οι εκάστοτε αλγόριθμοι. Ωστόσο, τόνισε το «τεράστιο ζήτημα αξιοπιστίας» της τεχνολογίας, που προκύπτει είτε από ελλιπή ή μη αντιπροσωπευτικά […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *