Επανέρχονται τα συχνά Δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς

Μέτρα για συχνότερα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού λαμβάνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών χαρακτηρίζει «δικαιολογημένα»  τα παράπονα πολιτών για τις εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προσθέτοντας ότι «μας προβληματίζουν όλους».

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής, ζήτησε από τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων «να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις».

Τα μέτρα που ελήφθησαν για αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ είναι τα εξής:

  • Από χθες (σ.σ. Πέμπτη) το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
  • Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο (σ.σ. Σάββατο) ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
  • Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, πάντως, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Καταλήγοντας, το Υπουργείο ευχαριστεί τους εργαζομένους και το επιβατικό κοινό για την υπομονή που δείχνει και ζητά την κατανόησή τους για την ταλαιπωρία.

«Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλουν και το επιβατικό κοινό για την υπομονή που δείχνει. Ζητούμε την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης -ιδίως η χρήση μάσκας- και οι οδηγίες των ειδικών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό» σημειώνεται στο ανακοινωθέν.

Τα νέα δρομολόγια σε μέτρο και ηλεκτρικό

Από αύριο, Σάββατο 1η Αυγούστου και για όλο τον μήνα, τα δρομολόγια σε μετρό και ηλεκτρικό διαμορφώνονται ως εξής:

Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, τις ώρες αιχμές, οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς κάθε 6 λεπτά.

Στη γραμμή 1 (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος), οι συρμοί θα διέρχονται κάθε 7 λεπτά.

Τα δρομολόγια σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, βάσει του νέου προγραμματισμού, θα αυξηθεί κατά τις ώρες αιχμής ο αριθμός των δρομολογημένων οχημάτων. Εφόσον, χρειαστεί, θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με τη διαμόρφωση των αναγκών.

Related articles

«Τουρισμός για όλους» Οι δικαιούχοι

Αναρτήθηκε πριν λίγο  η τελική λίστα των δικαιούχων και τωνωφελουμένων μελών του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» τουΥπουργείου Τουρισμού και η οποία  προέκυψε ύστερα απόηλεκτρονική κλήρωση. Η επιδότηση μέσω του e-voucher δίνει τη δυνατότητα στους τελικούς δικαιούχους του προγράμματος να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους διαμονής, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, μέχρι τις 31/12/2020. Το e-voucher θα λαμβάνεται με τη χρήση των κωδικώνTAXISnet μέσω της πλατφόρμας  tourism4all.gov.gr . Σημειώνεται πως […]

Σύνοδος Κορυφής για κορωνοϊό: Διακυβεύεται όντως το μέλλον της ΕΕ; Βορράς εναντίον Νότου για τα τρισ. βοήθειας .

Oι ηγέτες της ΕΕ θα επιχειρήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής να γεφυρώσουν τα βαθιά χάσματα αναφορικά με τη χρηματοδότηση της συλλογικής απάντησης στην πανδημία του κορωνοϊού, ζήτημα που όπως έχουν προειδοποιήσει ορισμένοι θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της ίδιας της Ένωσης. Στο τραπέζι βρίσκεται το ακανθώδες θέμα της χρηματοδότησης ενός ταμείου ανασυγκρότησης που […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *