Επανεξέταση αντικειμενικών Αξίων ζητά με κοινό ψήφισμα ο Δήμος Καλλιθέας

Μετά την ανακοίνωση των αντικειμενικών αξίων από την κυβέρνηση και τις νέες τιμές υπολογισμού οι οποίες θα ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2022 . Ο Δήμος Καλλιθέας αποφάσισε στην συνεδρίαση της 15 Ιουνίου 2021 να αποστείλει στο αρμόδιο Υπουργείο κοινό Ψήφισμα με το οποίο ζητά την επανεξέταση των αντικειμενικών αξίων στην Καλλιθέα ιδιαίτερα στην περιοχή των Τζιτζιφιών που υπάρχουν παλιά προσφυγικά.

Συγκεκριμένα το ψήφισμα αναφέρει: Από τη μελέτη των νέων τιμών διαπιστώσαμε και πάλι ότι στην Καλλιθέα εξακολουθούν να ισχύουν σε μεγάλο βαθμό οι στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν τόσο από τις μεγάλες αυξήσεις στην περιοχή γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) όσο και από τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων συνολικά στην Καλλιθέα που ξεπερνούσαν κατά πολύ την πραγματική – εμπορική, που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση .

Ειδικότερα, στη ζώνη γύρω από το ΚΠΙΣΝ , υπάρχουν κατοικίες μεγάλης αξίας, οι περισσότερες όμως είναι παλαιά προσφυγικά και κατοικίες ατόμων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και οι αυξήσεις συμπαρασύρουν τις αξίες αυτών των κατοικιών σε υψηλά επίπεδα, όσο και αν εφαρμόζονται κάποιοι μειωτικοί συντελεστές (όπως π.χ. λόγω παλαιότητας, υλικών κατασκευής, μη ύπαρξης ανελκυστήρα ή κεντρικής θέρμανσης κ.λ.π.).

Επιπλέον, η Καλλιθέα συνολικά είναι μια πόλη με πολύ μεγάλο αριθμό οικογενειών με εισόδημα στα όρια της φτώχιας, για αυτό άλλωστε και επιλέχθηκε πρώτη πόλη για την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Η αύξηση όμως των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων συμπαρασύρει και μια σειρά από άλλους φόρους που επιβάλλονται (Τέλη ακίνητης περιουσίας, αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος κ.λ.π.) ενώ, κινδυνεύουν να χαθούν μια σειρά από κοινωνικά δικαιώματα (ενοικίου, θέρμανσης, οικογενειακά, φοιτητικά κ.λ.π.)

διάβασε και αυτό  Δήμος Καλλιθέας: Μη πραγματοποίηση αποκομιδής απορριμμάτων λόγω της 24ωρης απεργίας

Ζητούμε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις νέες τιμές των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στην Καλλιθέα και να προβεί σε μια ορθολογική μείωση των τιμών αυτών.

ρεπορτάζ Λένα Προδρομίτη

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Ο Δήμος Καλλιθέας συνεχίζει να παρέχει κλιματιζούμενη αίθουσα στο Α…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel