Επιστολή διαμαρτυρίας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών για την άνιση μεταχείριση από media & Εταιρείες Δημοσκοπήσεων

Επιστολή διαμαρτυρίας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών

 για την άνιση μεταχείριση του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ από media & Εταιρείες Δημοσκοπήσεων  

Μετά τις παρεμβάσεις του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άνιση μεταχείριση του, εκπροσωπούμενου στην Ευρωβουλή, Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, τόσο από τα μεγάλα συστημικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης όσο και από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, τη σκυτάλη παίρνει η Πολιτική Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), η οποία έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα, την οποία κοινοποίησε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο κ. Μαριάς, στο πλαίσιο των τοποθετήσεών του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έθεσε επανειλημμένως το πρόβλημα του αποκλεισμού του κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ από τα ελληνικά συστημικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και το γεγονός ότι το Κόμμα δεν συμπεριλαμβάνεται στα γκάλοπ των δημοσκοπικών εταιρειών. Έθεσε επίσης το ζήτημα των πανευρωπαϊκών fake δημοσκοπήσεων για τις Ευρωεκλογές, που δεν στηρίζονται σε πραγματικές μετρήσεις αλλά είναι άθροισμα των δημοσκοπήσεων που έχουν διενεργηθεί στα κράτη-μέλη της ΕΕ για εθνικές εκλογές και μάλιστα με επιλεκτική επιλογή των κομμάτων στα ερωτηματολόγια και αποκλεισμούς άλλων.

Η Πολιτική Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) έστειλε Επιστολή διαμαρτυρίας α) στον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, β) στο ΕΣΡ, γ) στον Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς, 4) στα μεγάλα συστημικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, και 5) στις κυριότερες δημοσκοπικές εταιρείες, για την άνιση μεταχείριση του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΆΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, που αποτελούν την ελληνική αντιπροσωπεία της Πολιτικής Ομάδας στην Ευρωβουλή.

Το ECR εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι το πολιτικό Κόμμα ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΆΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ως συστατικό μέρος της ελληνικής αντιπροσωπείας του: α) είναι πολιτικό κόμμα που εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως τα άλλα ελληνικά πολιτικά κόμματα  και β) θα συμμετέχει στις επερχόμενες ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου 2019.

Τονίζει, δε, ότι η άνιση μεταχείριση συνίσταται:

  1. Στο γεγονός ότι δεν υπάρχει προβολή του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στα μεγάλα, συστημικά, ραδιοτηλεοπτικά μέσα
  2. Στο ότι οι δημοσκοπικές εταιρείες δεν συμπεριλαμβάνουν στα ερωτηματολόγιά τους το Κόμμα ΕΛΛΑΔΑ -Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Επιπλέον το ECR επισημαίνει ότι Κόμματα τα οποία δεν εκπροσωπούνται καν στη Βουλή και στην Ευρωβουλή έχουν προβολή στα συστημικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενώ ταυτόχρονα συμπεριλαμβάνονται στα ερωτηματολόγια των δημοσκοπικών εταιρειών.

Καταλήγοντας, επισημαίνει πως η κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά  με την ελληνική Αντιπροσωπεία του ECR εγείρει ισχυρές ανησυχίες σχετικά με την δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπισή της στις επερχόμενες Ευρωεκλογές και ως εκ τούτου καλεί όλους τους παραλήπτες της παραπάνω διαμαρτυρίας να λάβουν τα αναγκαία μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί ότι η ελληνική Αντιπροσωπεία του ECR θα αντιμετωπίζεται ισότιμα από τα media και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
«Κάθε θαύμα τρείς ημέρες το μεγάλο τέσσερις.» Λαϊκή σοφία. Όλοι…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel