Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Εμιρζά στο Δήμαρχο Καλλιθεας Δημήτρη Καρναβο

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Εμιρζάς με νέα επιστολή του απευθύνεται αυτή τη φορά στο Δήμαρχο Καλλιθέας να του απαντήσει και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο κ. Ευσταθίου ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιάννη Γάλλου μέχρι σήμερα να επαναφέρει τη νομιμότητα, όσο αφορά την  μετακίνηση 36 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων της
Δ/νσης Παιδικής Αγωγής του Οργανισμού. Συγκεκριμένα στην επιστολή ο κ. Γιάννης Εμιρζάς αναφερει

Κε Δήμαρχε,

σε συνέχεια της από 30 Ιουλίου 2019 επιστολής μου προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ο.Π.Α.Α. “Γιάννης Γάλλος”, με την οποία είχα ενημερώσει ότι με βάση τηv υπ.αριθμ. 14/2019 εγκυκλίο του Υπουργείου Εσωτερικών «απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στο διορισμό ή την πρόσληψη, καθώς και στην οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην Ελληνική υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των φορέων της Αυτοδιοίκησης, για το χρονικό διάστημα του ενός (1) μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων» , η διοικητική πράξη (5093/9-07-2019) στην οποία είχε προχωρήσει και αφορούσε την μετακίνηση 36 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων της Δ/νσης Παιδικής Αγωγής του Οργανισμού ήταν παράνομη και παραβίαζε κάθε προσωρινή του αρμοδιότητα. Στην συγκεκριμένη επιστολή μου, ζητήθηκε η αποκατάσταση της νομιμότητας και η ακύρωση της πράξης του προέδρου του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Α. “Γιάννης Γάλλος”.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, αντί να εναρμονιστεί με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, έδωσε εντολή στην αναπληρώτρια Διευθύντρια να στείλει και πάλι την συγκεκριμένη πράξη με την επισήμανση της ΟΡΘΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ (5619/30-07-2019) η οποία εκτός από παράνομη αποτελεί και κατάφορη παράβαση καθήκοντος, καθώς κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν μπορεί να “παύσει” υπεύθυνες Παιδικού ή Βρεφικού Σταθμού οι οποίες έχουν οριστεί με απόφαση αιρετού οργάνου.

Για την συγκεκριμένη ενέργεια η παράταξη μας επιφυλάσσεται να διατηρήσει το δικαίωμα της για περαιτέρω διοικητικές και νομικές ενέργειες.

Δυστυχώς τα ως άνω διαδραματιζόμενα γεγονότα πιστοποιούν τις καταγγελίες μας, ότι πρόκειται για πολιτικές διώξεις υπαλλήλων που δεν ενέδωσαν στις πιέσεις που δεχόντουσαν για να υποστηρίξουν τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Α. “Γιάννης Γάλλος” στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές.

Ως τούτου σας καλώ να παρέμβετε και να αποκαταστήσετε την νομιμότητα στον Ο.Π.Α.Α. “Γιάννης Γάλλος” μέχρις ότου εγκατασταθεί ο νέος πρόεδρος και το νέο Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Α. όπως άλλωστε ορίζει και η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παρακαλώ για τις ενέργειες σας.

 

Με τιμή,

Γιάννης Εμιρζάς

Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας

Κοιν.

  • Κ πρόεδρο ΔΣ
  • Γ.Γ.
  • Επικεφαλής παρατάξεων
  • Αν. Διευθύντρια του Ο.Π.Α.Α «Γιάννης Γάλλος»
  • Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας
Facebook Comments Box

Απάντηση