Εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης ογκωδών από την Περιφέρεια Αττικής στο Βόρειο τομέα Αθηνών

Σε καθαρισμό των ρεμάτων βόρειου τομέα προχώρησε πριν λίγες ημέρες η περιφέρεια Αττικής. Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της Περιφέρειας προχώρησαν σε καθαρισμούς σε ρέματα στα βόρεια προάστια για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών που γειτνιάζουν με αυτά. Οι εργασίες περιλαμβάναν καθαρισμούς, απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων που εμποδίζουν την ελεύθερη απορροή των νερών και εργασίες αντιστήριξης των πρανών. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εργασιών καθαρισμού που εκτελέστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών κατά την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

kalitheapress gr

Καθαρισμό ρέματος από οδό Γεωργίου Λύρα έως Λεωφόρο Θεσσαλονίκης και απομάκρυνση τριών μεγάλων δέντρων του ρέματος στο ύψος των οδών Γυθείου, Νεάρχου και Θέτιδος και 5 μεγάλων δέντρων στο ρέμα Πύρνας από την Οδό Χαριλάου Τρικούπη έως την οδό Διονύσου στα διοικητικά όρια του Δήμου Κηφισιάς.

kalitheapress gr

Απομάκρυνση δύο δέντρων στο ρέμα Χαλανδρίου επί της οδού Κεφαλληνίας στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου.

Καθαρισμός του ρέματος Χαλανδρίου από την Οδό Σολωμού έως την οδό
Γρηγορίου Γυφτοπούλου στο ύψος του Δήμου Χαλανδρίου.

Με την ευκαιρία του νέου κύκλου καθαρισμών σε ρέματα του Βορείου Τομέα Αθηνών ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανέφερε : «Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της Αττικής αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Πράττουμε ό,τι είναι αναγκαίο και στο Βόρειο Τομέα για να θωρακίσουμε τις περιοχές εκείνες που εμφανίζουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων»

kalitheapress gr

Η Αντιπερειφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Η καλύτερη οχύρωση της Αττικής απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα αποτελεί προσωπικό μέλημα και στοίχημα του Περιφερειάρχη μας. Κοινή μας στόχευση στο Βόρειο Τομέα είναι σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάσταση των ρεμάτων και να παρεμβαίνουμε ώστε να διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη απορροή των βρόχινων υδάτων».

διάβασε και αυτό  Αναζητείται η Ασημινα 15 χρονών

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις εργασίες καθαρισμού και τις λοιπές παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής στα ρέματα της Αττικής από το Παρατηρητήριο Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Διαθέσιμη είναι η αρθρωτή ψηφιακή έκθεση «ἱστορίης ἀπόδεξις» που δημιουργήθηκε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: