fbpx
8 °C Athens, GR
19 Ιανουαρίου 2021

Εστιατόριο ΚΠΙΣΝ με την υπογραφή ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ

ΑΘΗΝΑ. Eνα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας θα ανοίξει τις πύλες του τον Ιούνιο του 2021 στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την απαράμιλλη ποιότητα, το ΚΠΙΣΝ και το «Δειπνοσοφιστήριον», με την υποστήριξη και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), δημιουργούν έναν γαστρονομικό προορισμό που εναρμονίζεται με τις αξίες και τον χαρακτήρα του ΚΠΙΣΝ.

H ιδέα για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού εστιατορίου στο ΚΠΙΣΝ έρχεται να ολοκληρώσει το όραμα του ΙΣΝ για το ΚΠΙΣΝ, το οποίο αποτελεί έναν δημόσιο χώρο παγκόσμιας εμβέλειας αλλά και πρότυπο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας όσον αφορά τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και το αποτύπωμα στο ευρύτερο οικοσύστημα.

Αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό εγχείρημα, ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε: «Μένοντας πιστοί στο όραμα αλλά και αντάξιοι του κύρους του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σχεδιάζουμε σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, το «Δειπνοσοφιστήριον» και τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, τη δημιουργία ενός γαστρονομικού προορισμού διεθνών προδιαγραφών. Ενός εστιατορίου που θα αποτελέσει ένα μοναδικό σύμβολο χώρου εστίασης στα υψηλά πρότυπα που έχει θέσει το ΚΠΙΣΝ στους δημόσιους χώρους σε όλο τον Κόσμο. Το νέο εγχείρημα, από την αρχιτεκτονική του υπόσταση έως τη γευστική ταυτότητά του, θα γίνει πραγματικότητα μέσα από την αγαστή συνεργασία κορυφαίων επαγγελματιών που με ομαδικό πνεύμα, πρωτοποριακή σκέψη, άρτια τεχνογνωσία και, κυρίως, εξέχουσα δημιουργικότητα θα εμπλουτίσουν την ήδη ξεχωριστή εμπειρία των επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ».

Με βασικό αξίωμα «καμία απώλεια – καμία σπατάλη», θα υιοθετηθεί ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας του εστιατορίου που θα σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού, τη σημασία της αειφορίας και στη γαστρονομία. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς από κάθε σημείο της χώρας θα εφοδιάζουν την κουζίνα με αυθεντικά πρωτότυπα και σπάνια υλικά, με έμφαση στα βιολογικά προϊόντα.

Στον χώρο του εστιατορίου θα φιλοξενούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις και εργαστήρια μέσω των οποίων θα προάγονται έννοιες όπως βιωσιμότητα, αειφόρος ανάπτυξη και ορθή διαχείριση φυσικών πόρων. Παράλληλα θα προσφέρονται σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας.

H διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ελλη Ανδριοπούλου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η γαστρονομία αποτελεί σημαντικό στοιχείο του πολιτισμού και το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα έρχεται να συμπληρώσει την ταυτότητα του ΚΠΙΣΝ ως ένα διεθνές πολιτιστικό τοπόσημο».

Επικεφαλής σεφ θα αναλάβει ο Θάνος Φέσκος, μέχρι πρότινος Assistant Head Chef στο βραβευμένο με τρία Michelin εστιατόριο «Geranium» στη Δανία. Εχει εντρυφήσει στον δυναμισμό και την πρωτοπορία της σκανδιναβικής κουζίνας ενώ παράλληλα παραμένει λάτρης της ελληνικής κουζίνας και βαθύς γνώστης της local και farm to table προσέγγισης. Θα τον πλαισιώνει ομάδα R & D (Ερευνας και Ανάπτυξης), που θα καθοδηγεί ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, με σχετική προηγούμενη εμπειρία στο 3άστερο «Maaemo» του Οσλο και στο εστιατόριο «Under» επίσης στη Νορβηγία.

Επιπροσθέτως, εντός του εστιατορίου θα δημιουργηθεί και ένα νέο bar concept, με την αποκλειστική συνεργασία του Θάνου Προυνάρου και της ομάδας τoυ Baba Au Rum.

Ο Τάκης Χριστοφιλέας, επιχειρηματίας και πρόεδρος του «Δειπνοσοφιστήριον», αναφορικά με αυτό το εγχείρημα, υπογράμμισε: «Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος μάς τιμά ιδιαίτερα. Δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην σπουδαία αυτή πρωτοβουλία».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο σχεδιασμός του εστιατορίου έγινε από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Αrchitects. Με τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα ως αφετηρία για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του εστιατορίου, που θα βρίσκεται στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η πρόταση βρίσκεται σε άμεση αρμονία με τον σχεδιασμό του ΚΠΙΣΝ και σεβασμό προς το όραμα του Ρέντζο Πιάνο (Renzo Piano). Σε ένα Κέντρο Πολιτισμού που συμπυκνώνει βιώματα και ατμόσφαιρες, ο σχεδιασμός προσεγγίζει την ελληνικότητα μέσα από τη σύγχρονη τέχνη, τη μουσική και τη γαστρονομία. Εννοιες που υπάρχουν στο μυαλό όλων, συνειδητά ή όχι, μέσα από μνήμες αρχιτεκτονικών δομών, μέσα από ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και ατμόσφαιρες.

Related articles

Τραμ: Χωρίς τραμ από Φεβρουάριο Παλαιό Φάληρο – Νέο Φάληρο [vid]

Τραμ: Από τον Φεβρουάριο και για τέσσερις μήνες θα διακοπεί η κυκλοφορία του τραμ μεταξύ των στάσεων Μπάτη στο Φάληρο και Νέου Φαλήρου. Τραμ: Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ξεκινήσουν τα έργα της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, που θα αφορούν τη μερική μετατόπιση των γραμμών του τραμ και θα διαρκέσουν για τέσσερις μήνες. Αυτό θα έχει […]

Επικοινωνία Θεοδωρικάκου με τους Περιφερειάρχες Αγοραστό, Σπανό και Κράτσα

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και ενημερώθηκε για τις καταστροφές πουπροκάλεσε στην περιοχή  μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός». Υπενθυμίζεται ότι  κ Θεοδωρικάκος παραμένει κλινήρης στην οικία του λόγω της πρόσφατης περιπέτειας της υγείας του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *