Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων : Λαμπρό το μέλλον για την Ελλάδα παρά την πανδημία

Την πεποίθηση ότι, «παρά την πανδημία, το μέλλον είναι λαμπρό για την Ελλάδα» εξέφρασε ο επικεφαλής της Μονάδας Εταιρικής Χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Dieter Straub, μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2020, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Έχουμε στο παρελθόν ήδη υποστηρίξει σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν «πολλοί κρυμμένοι πρωταθλητές στην Ελλάδα» και σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξουν πολύ καλές συνδέσεις και συνεργασίες μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, της χώρας από όπου κατάγεται ο ίδιος.

«Θέλουμε να δούμε και να υποστηρίξουμε περισσότερους να έρθουν στην Ελλάδα όπου μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο» είπε και αναφέρθηκε στην παρουσία της Ελλάδας στους τομείς της ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αποθήκευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και στις πολιτικές που, όπως είπε, προωθούνται από την ελληνική κυβέρνηση.

Θα αυξηθούν οι επενδύσεις

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων χαρακτήρισε αποτελεσματική τη χρήση, από την Ελλάδα, των κονδυλίων που έλαβε, ενώ προέβλεψε ότι «θα υπάρξουν πιο πολλές επενδύσεις που θα ‘ρθουν σε αυτή την περιοχή».

«Ανυπομονούμε να έρθουν περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα και να τις υποστηρίξουμε», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, υπογράμμισε ότι παρά τα προβλήματα που δημιουργεί παγκοσμίως η κρίση του Covid – 19, «η Ελλάδα εξακολουθεί να προσφέρει ένα οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον που συνδυάζει σταθερότητα των θεσμών και σημαντικές ευκαιρίες».

Αναφερόμενος στη βόρεια Ελλάδα τόνισε ότι «όλο και περισσότερο οι ξένοι επενδυτές αναγνωρίζουν ότι παρουσιάζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες σε έναν αριθμό από δυναμικούς τομείς».

διάβασε και αυτό  Η Περιφέρεια Αττικής προμηθεύει το ΕΚΑΒ με 20 Μοτοσικλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης, προϋπολογισμού 280 χιλ. €, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020

Ενδεικτικά ανέφερε την τεχνολογία, την ενέργεια και τις μεταφορές και τόνισε ότι η περιοχή επιτέλους χρησιμοποιεί τις δυνατότητές της.

Εμβληματική επένδυση

Τον ερχόμενο Ιανουάριο ξεκινάει το σχέδιο για την επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια

Με αφορμή τις ανακοινώσεις σχετικά με την επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια και το σχέδιο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης γνωστοποίησε ότι «το σχέδιο θα ξεκινήσει άμεσα, τον ερχόμενο Ιανουάριο εφόσον το επιτρέψει η πανδημία» ενώ ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησής του είναι το 2026.

«Νομίζω ότι αναδεικνύεται σε εμβληματική επένδυση, που θα προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις στην περιοχή. Σκεφτόμαστε έναν αριθμό σχετικών επενδύσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία» είπε ο κ. Φραγκογιάννης.

Μιλώντας, άλλωστε, στο Thessaloniki Summit, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Eldorado Gold, Χρήστος Μπαλάσκας, σημείωσε: «είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι να ξαναρχίσουμε τις κατασκευαστικές εργασίες στο έργο στις Σκουριές, όπου βρίσκεται κοίτασμα χρυσού και χαλκού παγκόσμιας κλάσης».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με την κυβέρνηση για την τροποποίηση της υπάρχουσας συμφωνίας και τη βελτίωση του επενδυτικού σχεδίου. Το αποτέλεσμα θα είναι, όπως σημείωσε, οφέλη για το κράτος και την τοπική κοινωνία, με σεβασμό προς το περιβάλλον.

«Ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο του 2019 έναν εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση για την υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης επένδυσης, ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολλαρίων ΗΠΑ, στα ορυχεία της Κασσάνδρας, πέραν των 1,2 δισεκατομμυρίων που έχουν ήδη επενδυθεί στα ορυχεία της Κασσάνδρας» είπε. Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι από τα 2,2 δισ., το ένα θα επενδυθεί την επόμενη τετραετία, θα δημιουργηθούν τρεις χιλιάδες άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ η ολοκλήρωση των σχετικών συνομιλιών αναμένεται ως το τέλος του χρόνου.

διάβασε και αυτό  Η Κίνα ανοίγει τη νέα εποχή στην ενέργεια και τοποθετεί  ηλιακά πάνελ στο Διάστημα αντί για πυρηνικά εργοστάσια

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς Thess INTEC Νίκος Ευθυμιάδης, ανέφερε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για το τεχνολογικό πάρκο από περισσότερες από 100 εταιρείες ενώ και ξένοι επενδυτές άρχισαν να επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη για σχετικές επαφές. «Συνεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και με τα πανεπιστήμια, συνεπώς οι προοπτικές είναι πολύ μεγάλες» πρόσθεσε.

Τέλος, ο διευθυντής επενδύσεων της Dimand SA, Νίκος Δήμτσας, γνωστοποίησε ότι στον τομέα των ακινήτων υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης στη δυτική Θεσσαλονίκη που παρουσιάζει προοπτικές αστικής αναγέννησης και στην ανατολική Θεσσαλονίκη μετά το αεροδρόμιο, όπου θα αναπτυχθεί το Thess INTEC. Σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξουν σχετικές επενδυτικές κινήσεις.

Πηγή: tanea.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Μήνυμα στους κατοίκους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης απέστειλε η…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: