fbpx
13 °C Athens, GR
3 Δεκεμβρίου 2020

Ευρωπαϊκός πίνακας αποτελεσμάτων καινοτομίας 2020: Η ΕΕ βελτιώνει τις επιδόσεις της στην καινοτομία

Σήμερα, η Επιτροπή δημοσίευσε τον ευρωπαϊκό πίνακα αποτελεσμάτων καινοτομίας 2020, σύμφωνα με τον οποίο οι επιδόσεις της Ευρώπης στην καινοτομία συνεχίζουν να βελτιώνονται σε όλη την ΕΕ, ξεπερνώντας για δεύτερη χρονιά τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

  Ο κ. Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, δήλωσε σχετικά: «Ο φετινός πίνακας αποτελεσμάτων δείχνει ότι η ΕΕ ήδη είναι καλό μέρος για την καινοτομία, όμως πρέπει να εντείνουμε περαιτέρω τις προσπάθειες σε όλη την ΕΕ για να βρούμε συνολικές λύσεις για την ανάσχεση του ιού και, ταυτόχρονα, να βοηθήσουμε την Ευρώπη να ανακάμψει από την κρίση. Η καινοτομία είναι σημαντικότερη από ποτέ διότι βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας να νικήσουμε την πανδημία του κορονοϊού». 

  Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Η ΕΕ πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, εντείνοντας τη στήριξη της έρευνας και φέρνοντας σε επαφή διάφορους φορείς οικοσυστημάτων καινοτομίας από τον δημόσιο κι από τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τις ιδέες πράξη και να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών. Μετά την COVID, η ΕΕ θα είναι πιο δυνατή και ενωμένη από ποτέ, αξιοποιώντας τις επιδόσεις της στη δημιουργικότητα και την καινοτομία, όπως φαίνεται από τον φετινό πίνακα αποτελεσμάτων». 

  Τα αποτελέσματα, τα οποία βασίζονται σε δεδομένα από το 2019, αναδεικνύουν ευκαιρίες για καλύτερο συντονισμό των ενωσιακών πολιτικών καινοτομίας, βοηθούν την Ευρώπη να βελτιώσει τη συνολική ανταγωνιστικότητά της και ενισχύουν τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει η καινοτομία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Η πανδημία έχει κλονίσει τον πλανήτη με πρωτοφανείς τρόπους και δοκιμάζει την ανθεκτικότητα των κοινωνιών, των οικονομιών μας και των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και πρόνοιας. 

  Η ΕΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αξιοποιήσει τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να προστατεύσει ζωές, διαφυλάσσοντας παράλληλα την ενιαία αγορά και στηρίζοντας την ευρωπαϊκή οικονομία. 

  Η έρευνα και η καινοτομία έχουν αποδειχθεί καίρια στοιχεία της συντονισμένης αντίδρασης της ΕΕ στην κρίση και θα είναι ζωτικής σημασίας για τη στήριξη της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψης της Ευρώπης. Η μέτρηση των επιδόσεων καινοτομίας αποτελεί βασικό στοιχείο για την επίτευξη αυτού του στόχου. 

  Περισσότερες πληροφορίες για τον ευρωπαϊκό πίνακα αποτελεσμάτων καινοτομίας 2020 μπορείτε να βρείτε στο σχετικό δελτίο Τύπου και στις σχετικές Ερωτήσεις και απαντήσεις. 

 

Related articles

Κυριάκος Μητσοτάκης Η Ελλάδα που παράγει και εξάγει προτεραιότητα μας

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, χαρακτηρίζοντας ως «μικρό άθλο» το γεγονός πως ο τομέας του εξωτερικού εμπορίου αποδεικνύεται ανθεκτικός και στηρίζει την ελληνική οικονομία. Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως στόχος του είναι «η Ελλάδα που παράγει, η Ελλάδα που εξάγει» και επισήμανε πως το εξωτερικό εμπόριο μπορεί να γίνει και πάλι το όχημα […]

Ο Άγιος Βασίλης θα στείλει δώρα στα παιδιά δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, υπογράμμισε πως η κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν θα εμποδίσει τον Άγιο Βασίλη από το να παραδώσει τα δώρα στα παιδιά. Ο κ. Σχοινάς, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό, ρωτήθηκε σχετικά, μετά τη 15η ετήσια συνάντηση υψηλού επιπέδου με θρησκευτικούς ηγέτες. «O Άγιος Νικόλαος, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *