Εφυγε από τη ζωή ο επιφανής ομογενής Δημήτρης Καλοειδής

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εφυγε από τη ζωή ο επιφανής ομογενής Δημήτρης Καλοειδής.

Ο Δημήτρης Καλοειδής καταγόταν από την Πετρίνα Λακωνίας, κοντά στην Σπάρτη. Ηταν Αρχων Χαρτουλάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Με την σύζυγό του, Γεωργία, έχουν προβεί σε δωρεές, ανάμεσα σε άλλα, στο Ελληνικό Σχολείο της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού του Μπρούκλιν το οποίο φέρει το όνομά τους, στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ, στην ιδιαίτερη τους πατρίδα.

Ο Δ. Καλοειδής ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι της μετανάστευσης το 1955 από την ιδιαίτερη πατρίδα, σε ηλικία 21 ετών. Εφτασε στις ΗΠΑ μετά από 10 ημέρες, με το πλοίο «Olympia».

Εργάστηκε σε ανθοπωλείο στο Μανχάταν και μετά σε ένα μικρό εστιατόριο στο Μπρούκλιν, ως βοηθός σερβιτόρου. Το 1959 κατέφερε να ανοίξει ένα μικρό εστιατόριο.

Η σύζυγός του Γεωργία έφτασε στις ΗΠΑ το 1963. Αν και ήταν Λακώνισσα με καταγωγή από το χωριό Βλαχιώτη, δεν γνωρίζονταν στον τόπο τους. Αλλά ήρθαν κοντά χιλιάδες μίλια μακριά και παντρεύτηκαν το 1974.

«Δεν αποκτήσαμε δικά μας παιδιά. Παιδιά μας είναι όλα τα παιδιά της Ομογένειας που έχουν ανάγκη», ανέφερε ο Δ. Καλοειδής, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Οσον αφορά στην Ελλάδα, επεσήμανε: «Η Ελλάδα είναι ευλογημένη απ’ τον Θεό. Είναι διάσπαρτη με φυσικές ομορφιές και έναν ουρανό καταγάλανο. Αυτό όμως που την κάνει μοναδική είναι οι άνθρωποί της. Δεν γνωρίζω εάν ποτέ θα επιστρέψω μόνιμα, όμως σίγουρα κάθε χρόνο θα περνάω περισσότερο καιρό στην Ελλάδα».

πηγή: https://www.ekirikas.com

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι πρωτοετείς φοιτητές που έχουν ξεκινήσει τον…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel