Επίσκεψη του υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη στον Φάρο Τυφλών Ελλάδας

Επίσκεψη στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδας πραγματοποίησε την Πέμπτη , 1 Ιουλίου 2021, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης συνοδευόμενος από την αρμόδια υφυπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας , κ. Γιώργο Σταμάτη.

Κατά την τιμητική αυτή επίσκεψη, τους καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κος Εμμανουήλ Μπασιάς, η Αντιπρόεδρος, κα Γωγώ Ρουκουτάκη, το Μέλος, κος Χρήστος Λέκκας, ο Γενικός Διευθυντής, κος Γιώργος Καρκούλιας και η Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας, κα Γεωργία Μήλα.

kalitheapress gr

Στο πλαίσιο της συνάντησης ενημερώθηκαν για το πολύπλευρο έργο του φορέα, τις δυσκολίες και τις ανάγκες και περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Φορέα και στα Παραγωγικά Εργαστήρια, ήρθαν σε επαφή με εργαζόμενους και ενημερώθηκαν για την μοναδικότητα των υπηρεσιών και τμημάτων και των προσφερόμενων θέσεων εργασίας σε τυφλούς εργάτες, καθώς και των αντικειμενικών δυσκολιών και την ανάγκη στήριξης του Φορέα και των προϊόντων του από πλευράς της Πολιτείας για την εξακολούθηση της αδιαμφισβήτητης και πολλαπλής προσφοράς του. Ακολούθησε ξενάγηση τους στο επίσης μοναδικό Μουσείο Αφής, κατά την οποία ενημερώθηκαν  και με βιωματικό τρόπο η σπουδαία πολιτιστική, κοινωνική και εκπαιδευτική προσφορά του.

kalitheapress gr

kalitheapress gr

 

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατά την διάρκεια της συσκέψεως με τον πρόεδρο του ΦΤΕ κ. Μπασιά και την αντιπρόεδρο κα Ρουκουτάκη και μετά την ενημέρωση του , αναγνώρισε την σπουδαιότητα της πολλαπλής προσφοράς του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος και δεσμεύτηκε προσωπικά αφενός για την ρύθμιση του ζητήματος έγκαιρης και ει δυνατόν μεγαλύτερης χρηματοδότησης προς τον Φορέα και αφετέρου για την μεθόδευση μεγαλύτερης απορρόφησης προϊόντων των Εργαστηρίων από Υπηρεσίες του Υπουργείου και εποπτευόμενους φορείς.

διάβασε και αυτό  Πάιατ: Φιλότιμο, Άνθρωποι, Τοπίο… Η Ελλάδα σε τρεις λέξεις

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης χαιρέτισε την συντονισμένη και πολύπλευρη προσπάθεια διοίκησης και εργαζόμενων για ένα σύνολο υπηρεσιών και τμημάτων που διασφαλίζουν την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα με ίσες ευκαιρίες και δεσμεύτηκε για ανάλογες πολιτικές στήριξης προς αυτή την κατεύθυνση.  Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας εστίασε μεταξύ άλλων στο πεδίο των προσφερόμενων ευκαιριών επιμόρφωσης και επαγγελματικής απασχόλησης, με την δέσμευσή του για ανάλογη στήριξη, υπογραμμίζοντας και την αναγκαιότητα βελτίωσης του πλαισίου εκπαίδευσης των εκπαιδευτών κινητικότητας και προσανατολισμού.

kalitheapress gr

kalitheapress gr

Ο υπουργός εργασίας έγραψε σχετικά με την επίσκεψη του στην ανάρτηση του στο facebook:

«Ο Φάρος Τυφλών ήδη από το 1946 επιτελεί σημαντικό έργο με κοινωνική σημασία. Ασχολείται με την επιμόρφωση και την κατάρτιση των ατόμων με προβλήματα όρασης. Προσφέρει μεταξύ άλλων για τα μέλη του δανειστική βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, θεατρική ομάδα και μαθήματα
Braille. Διαθέτει ακόμα εργαστήριο ειδών καθαριότητας, όπου συνάνθρωποι μας με προβλήματα όρασης παράγουν σκούπες, πινέλα κτλ. Αλλά και μονάδα κατεργασίας μετάλλων, όπου παράγουν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

Μαζί με την Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Γιώργο Σταμάτη δεσμευτήκαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της έγκαιρης και πιο μεγάλης -στο πλαίσιο του δυνατού- χρηματοδότησης. Αλλά και για το θέμα της απορρόφησης των προϊόντων του Φάρου θα συνεννοηθούμε τόσο με τις υπηρεσίες του Υπουργείου όσο και με τους εποπτευόμενους φορείς, ώστε να αγοράζουν τα προϊόντα.

Η δραστηριότητα του Φάρου Τυφλών έχει υψηλή προστιθέμενη αξία. Η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα όπως οφείλει. Θα στηρίξει όσο περισσότερο γίνεται τον Φάρο. Αυτή η πολιτική πρέπει να μας ενώνει όλους ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις!». Η Διοίκηση του Φορέα ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους κ.κ. Χατζηδάκη, Μιχαηλίδου και Σταμάτη για την τιμή της επίσκεψης και αναγνώρισης του έργου του και ευελπιστεί ιδιαιτέρως στην τήρηση των ανωτέρω δεσμεύσεων, για την διασφάλιση της βιωσιμότητας και προαγωγή του έργου του, προς όφελος την κοινότητας των ατόμων με προβλήματα όρασης και της κοινωνίας εν γένει.

διάβασε και αυτό  KEΔΕ: Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση των Δημάρχων της χώρας και των εκπροσώπων της Κυβέρνησης

kalitheapress gr

Πηγή: fte.org.gr.

Φωτογραφικό υλικό Φάρος Τυφλών της Ελλάδας, ειδικά για την Kalithea Press.
1. Η υποδοχή του κ. υπουργού & του Γ.Γραμματέα στην είσοδο του ΦΤΕ από την αντιπρόεδρο ΦΤΕ κ. Ρουκουτάκη.
2. Η ξενάγηση του κ. υπουργού στο υπόγειο του ΦΤΕ όπου τα εργαστήρια κατασκευής σκουπών, απορρυπαντικών και μεταλλικών αντικειμένων από τυφλούς εργάτες.
3. Στο Μουσείο Αφής του ΦΤΕ ,- το μοναδικό στην Ελλάδα μουσείο αφής-, με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του ΦΤΕ.
4. Στο (αντίγραφο) βυζαντινό παρεκλήσι στο ισόγειο του Μουσείου Αφής.
5. Ο κ. Υπουργός Κωστής Χατζηγάκης με την αντιπρόεδρο του ΦΤΕ κ. Γωγώ Ρουκουτάκη.

άρθρο Τασσώ Γαΐλα.
Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

 

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
«Αν απέδειξε κάτι με το σημερινό παραλήρημά του, επαναλαμβάνοντας όλα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel