Ζητείται …υδραυλικός.

Η γελοιογραφία του ΚΥΡ την Παρασκευή 2 Ιουλίου στον ιστιότοπο του και η αφορμή αυτού του άρθρου σε συνδυασμό με μία ..επίσκεψη.

Την προηγούμενη εβδομάδα φίλη που κατοικεί στην οδό Ιφιγενείας εδώ στην Καλλιθέα μου τηλεφώνησε …μέσα στην τρελλή χαρά να πάω σπίτι της να μου πει ένα μεγάλο νέο! Την πίεσα αρκετά να μου το πεί τηλεφωνικά και το μόνο που απέσπασα ήταν ότι στην πολυκατοικία που διαμένει νοίκιασε διαμέρισμα ένα σπουδαίο πρόσωπο κι όλοι οι ένοικοι είναι καταχαρούμενοι.

Βγήκα κι εγώ κι έτρεχα να πάω να μάθω …ποια προσωπικότητα της πολιτικής ή των τεχνών κατοίκησε στην πολυκατοικία αυτή. Έμαθα. Υ Δ Ρ Α Υ Λ Ι Κ Ο Σ!!! Και το έμαθα πριν ανέβω στη φίλη μου από τον διαχειριστή του κτηρίου που έβγαινε όταν εγώ έμπαινα στην είσοδο κι έτρεξε να μου προλάβει το μεγάλο νέο -Νοικιάστηκε το κενό διαμέρισμα του πρώτου ορόφου κ. Τασσώ και το έπιασε Υδραυλικός, φώναξε ευτυχισμένος σαν να μου έλεγε αστροναύτης.

Τα ίδια κι η φίλη μου. Αυτή μου συμπλήρωσε ότι είναι Έλληνας κι 25ντάρης που ετοιμάζεται για γάμο. Τον έχει ήδη καλέσει για βλάβη στο μπαλκόνι της. Θα αργήσει όμως ‘ο μικρός ‘να πάει γιατί ήδη τον είχαν κλείσει για βλάβες άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας… Έχετε σκεφτεί πόσα κερδίζει ένας υδραυλικός; Αναρωτηθήκατε αν υπάρχει ένας στη γειτονιά σας;

Σας πληροφορώ ότι όταν πριν δυο μήνες ασθένησε υπερήλικη κυρία στο ισόγειο της πολυκατοικίας μου και με κάλεσε για βοήθεια, κατόπιν τηλεφωνημάτων μου συγκεντρώθηκαν σε λίγα λεπτά στην είσοδο της πολυκατοικίας γιατροί SOS, ιδιώτες γιατροί 2 ειδικοτήτων, κι ένα ασθενοφόρο κλινικής. Ζαλίστηκα, έβαλα τον έναν μέσα και τους υπόλοιπους τους έδιωξα.

διάβασε και αυτό  4 Ιουνίου Διεθνής ημέρα κατά της βίας παιδιών

Όταν όμως το νεαρό ζευγάρι στο διπλανό μου διαμέρισμα χρειάστηκε επειγόντως ηλεκτρολόγο γιατί πήρε φωτιά ο πίνακας ηλεκτρισμού μέσα στο διαμέρισμα τους μόνο που…δεν καήκαμε. Πέρασαν πάνω από 2 ώρες να βρούμε στην Καλλιθέα έναν ηλεκτρολόγο να έρθει και μάλιστα με χίλια παρακάλια.

Μετρήστε στο σκίτσο του ΚΥΡ πόσα χρόνια χρειάζεται κάποιος για να γίνει υποψήφιος διδάκτορας…. Μετρήστε πόσους τέτοιους έχετε ήδη στη γειτονιά σας. Άνεργους. Και, προσπαθήστε να θυμηθείτε πότε σας συστήθηκε κάποιος με ιδιότητα υδραυλικού, ράφτη, ηλεκτολόγου… Αυτοί όλοι δουλεύουν, μην σας πω ότι κολυμπάνε στο τάληρο… Κανείς δεν εποδίζει κανέναν να σπουδάσει. Μπορεί να το κάνει εργαζόμενος κι έχοντας μάθει μια τέχνη. Μήπως δεν μπορεί να γνωρίζει και να σπουδάζει ξένες γλώσσες ένας τεχνίτης; Τεχνίτης με σπουδές στον ΟΑΕΔ για παράδειγμα δεν σημαίνει αγράμματος, αλλά για τα Ελληνικά δεδομένα, τα σύγχρονα δεδομένα με την εγκληματική νοοτροπία των πολύχρονων σπουδών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία …είναι
αγράμματος ο τεχνίτης και παρακατιανός.

Είναι; Και είναι ανώτερος ένας άνεργος 35άρης που ζει ακόμη εις βάρος των δικών του και δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ μέχρι τώρα στη ζωή του; Αφού σας θυμίσω ότι άλλο τα πτυχία-βλέπε χαρτιά στον τοίχο-, κι άλλο η καλλιέργεια που αυτό είναι το ζητούμενο για τον άνθρωπο κι ότι την καλλλιέργεια μπορεί να την έχει κι ένας
αγρότης απόφοιτος Δημοτικού, σκέφτομαι μήπως είναι καιρός να αλλάξουμε νοοτροπία; Με φοβίζει το μέλλον, είχε πει σε ανύποπτη στιγμή και στην δεκαετία του ’90 ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αναφερόμενος στην τότε νοοτροπία των γονιών να πάρει το παιδί τους ένα χαρτί, ότι χαρτί να ήταν -του Πανεπιστημίου ασφαλώς-, για να διοριστεί στο Δημόσιο.

διάβασε και αυτό  Εβδομαδιαίες Αστρολογικές προβλέψεις

Και να τι τον φόβιζε, τον πνευματικό ηγέτη μας. Αυτό που συμβαίνει τώρα. Γέμισε η Ελλάδα χαρτιά- πτυχία-, χωρίς αντίκρυσμα. Πτυχιούχους χωρίς καλλιέργεια, άνεργους… Αυτό μας λέει κι ο ΚΥΡ με την εξαίρετη γελοιογραφία του. Μήπως πρέπει να μας προβληματίσει και αφυπνίσει το σκίτσο του ταλαντούχου γελοιογράφου μας;

Τασσώ Γαΐλα.
Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Παρουσίαση: Άρτεμις Ναχαμπετιάν. Υλικά: 40 φύλλα κρούστας. 250γρ. βούτυρο πρόβειο.…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel