App Icon

Ζούμε μέσα σ’ένα Κύκλο


Η Αστρολογία και η Μυθολογία , που στην πραγματικότητα είναι Ιστορία,
ξεκίνησαν την πορεία τους μαζί. Η γνώση των ουρανίων σωμάτων χάνεται βαθειά μέσα στους αιώνες, και ξεκινάει πολύ παλιότερα από ότι νομίζουμε. Τα πεπραγμένα εκείνης της μακρινής εποχής συνηθίζουμε να τα ονομάζουμε «μυθολογία». Οι άνθρωποι που ζούσαν την εποχή εκείνη, είχαν πολλές γνώσεις αστρονομίας και αστρολογίας, γνώσεις που δεν μπορούμε ούτε καν να υποψιαστούμε. Εδώ θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια εικόνα των γνώσεων που είχαν οι άνθρωποι εκείνοι ,οι σοφοί μας πρόγονοι, που δεν διαχώριζαν τις επιστήμες από τη φιλοσοφία και τη θεουργία, και την αστρονομία από την αστρολογία.
Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ερμής ο Τρισμέγιστος πρώτος διατύπωσε
την άποψη, πριν από 11.500 χρόνια, πως ότι υπάρχει και συμβαίνει επάνω,
στο Σύμπαν, στον μακρόκοσμο, σε μικρογραφία υπάρχει και συμβαίνει και
κάτω, στη Γη, στο μικρόκοσμο. Το ίδιο πίστευε και Πυθαγόρας, ο οποίος
δίδασκε πως οι Θεοί ασκούσαν την επιρροή τους πάνω στη Γη μέσω των
πλανητών. Σταδιακά η επιρροή αυτή αποδόθηκε στους ίδιους τους
πλανήτες, και άρχισε να θεωρείται πως οι θέσεις, οι δυνάμεις και οι
ιδιότητες των πλανητών έπαιζαν ρόλο σε σχέση με ότι συνέβαινε στη Γη.
Υπάρχει δηλαδή μια αλληλεπίδραση μεταξύ των γήινων συμβάντων, και
των πλανητικών ενεργειών. Αυτή η παράδοση υπήρχε και αποτελούσε τη
βάση της αστρολογίας των Αρχαίων Ελλήνων, μιας αστρολογίας που
συνίστατο στη βαθιά γνώση των ουρανίων φαινομένων.
Βρισκόμαστε, ή σύντομα θα βρεθούμε στη λεγόμενη αστρολογική εποχή του Υδροχόου, όπου όλα θα λειτουργούν με βάση μια διαφορετική λογική, όπου το πνεύμα θα είναι πιο απελευθερωμένο, και θα εκπέμπει σε πιο υψηλές συχνότητες. Τι είναι όμως αυτή η αστρολογική εποχή, και τι νόημα έχει; Αν τραβήξουμε μια νοητή γραμμή από το βόρειο πόλο και την επεκτείνουμε μέσα στο διάστημα, θα πέσουμε πάνω στο αστέρι Πολάρις, το αστέρι του Βορά. Αυτή η νοητή γραμμή από το βόρειο πόλο μέχρι το αστέρι Πολάρις ονομάζεται Ουράνιος πόλος. Αν όμως είχαμε κάνει την ίδια κίνηση πριν από 4.000 χρόνια, η νοητή γραμμή, ο ουράνιος πόλος, δεν θα χτυπούσε το αστέρι Πολάρις, αλλά ένα άλλο αστέρι που λέγεται Τουμπάν και βρίσκεται στο κέντρο του αστερισμού του Δράκου. Σε 10.000 χρόνια πολικό αστέρι θα είναι ο  Ντενέμπ, ή Α του Κύκνου και σε 14.000 ο Βέγκα (Βέγας) ή Α’ της Λύρας. Ο βόρειος ουράνιος πόλος είναι πολύ σημαντικός γιατί προσδιορίζει το κέντρο του ουράνιου ισημερινού. Ουράνιος ισημερινός είναι η νοητή προέκταση του γήινου ισημερινού μέσα στο σύμπαν. Όταν ο Ήλιος στην περιστροφική πορεία του διασταυρώνεται με τον ουράνιο ισημερινό, έχουμε την εαρινή ισημερία. Έξη μήνες αργότερα ξαναδιασταυρώνεται με τον ουράνιο ισημερινό και έχουμε τη φθινοπωρινή ισημερία. Όπως είναι γνωστό η Γη είναι αυτή που περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο, όμως φαινομενικά ο Ήλιος μοιάζει να είναι αυτός που περιφέρεται γύρω από τη Γη, συμπληρώνοντας την περιφορά του σε ένα έτος.

διάβασε και αυτό  Κλείνει το Άγιο Όρος για επισκέπτες

Στο πέρασμα του χρόνου, ο ουράνιος πόλος, κινούμενος προς τα πίσω, χτυπάει έναν – έναν τους αστερισμούς και περνάει από τον αστερισμό των Διδύμων στον αστερισμό του Ταύρου, του Κριού και τέλος των Ιχθύων, για να φτάσει στη σημερινή θέση του, στο Ω των Ιχθύων. Το φαινόμενο της μετάπτωσης των ισημεριών, δηλαδή η μετάθεση του άξονα της
γης και του σημείου που ο Ήλιος σημαδεύει τους ζωδιακούς αστερισμούς κατά την εαρινή ισημερία, σχηματίζει μια περίοδο 25.920 χρόνων που ονομάζεται «Μεγάλο Έτος». Το «Μεγάλο Έτος» χωρίζεται σε 12 «Μεγάλες Εποχές» καθεμιά από τις οποίες διαρκεί περίπου 2.160 χρόνια. Αυτές είναι οι αστρολογικές εποχές. Αυτές οι αστρολογικές εποχές μας πηγαίνουν πίσω μέχρι την εποχή της δημιουργίας της γης. Δεν έχουμε πληροφορίες για όλες αυτές τις εποχές, ούτε οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της καθεμίας είναι προσδιορισμένες με ακρίβεια. Έχουμε όμως κάποιες πληροφορίες για ορισμένες από αυτές, αρχίζοντας από την εποχή του Λέοντα. Όλη αυτή η ιστορία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα παιχνίδι ανάμεσα στον κύκλο και το κέντρο. Κύκλος είναι ο ουράνιος ισημερινός και κέντρο ο ουράνιος πόλος. Ζούμε μέσα σε ένα κύκλο και η μυθολογία είναι αντανάκλαση αυτού του φαινομένου. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Μα γιατί πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε όπως οι πρόγονοι μας, να ανεβάσουμε το επίπεδο των γνώσεων μας, να ξεφύγουμε από δογματισμούς και φτηνά καθημερινά προβλήματα που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα μας και μας αποκοιμίζουν. Οι μέρες που περνάμε είναι πολύ δύσκολες, πρέπει να δυναμώσουμε τις νοητικές μας ικανότητες για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να αντέξουμε μέχρι το τέλος. Η είσοδος της ανθρωπότητας στην εποχή του Υδροχόου είναι επώδυνη, αλλά αν δεν επέλθει η κάθαρση, και δεν αποβάλλει η Γαία τα «σκουπίδια» του παρελθόντος, δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει ο πλανήτης, και η ανθρωπότητα να προχωρήσει σε νέα μονοπάτια πιο υγιή και πιο φωτεινά.

άρθρο Θέκλα Μεταξά

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Χαμόγελο του Παιδιού : Απροστάτευτη η ιδιωτική ζωή των παιδιών από το Διαδίκτυο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Στη χώρα είναι κλειστά πέντε σχολεία και ένα τμήμα σχολείου.…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel