Ηλεία: Μεγάλες καταστροφές στα εσπεριδοειδή

Σημαντικές είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν, κυρίως στα εσπεριδοειδή, από την χθεσινή δυνατή βροχόπτωση, τον ισχυρό άνεμο, αλλά και το χαλάζι, που έπληξε τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία.

kalitheapress gr

Συγκεκριμένα από την βροχή ξεχείλισαν χείμαρροι στα Μακρίσια, στα Καλυβάκια και στο Κάτω Σαμικό, με αποτέλεσμα το νερό να μπει μέσα στις καλλιέργειες και να σημειωθούν μεγάλες ζημιές σε όσα πορτοκάλια είχαν μείνει πάνω στα δέντρα.
Αυτή η καταστροφή φέρνει και πάλι σε απόγνωση τους παραγωγούς, που βλέπουν τον κόπο τους να κινδυνεύει να πάει χαμένος για μία ακόμη φορά. Πέρα από την δυνατή βροχή που οδήγησε στο να «φουσκώσουν» τα ρέματα της περιοχής, είχαμε στο Κάτω Σαμικό και δυνατό αέρα που έριξε από τα δένδρα τα πορτοκάλια, τα οποία έπεσαν στο έδαφος και δημιούργησαν ένα πυκνό στρώμα.

Γλύτωσαν το εκκλησάκι

kalitheapress gr

Στο μεταξύ, στο… παρά πέντε αποφεύχθηκαν για μία ακόμη φορά τα χειρότερα στο ιστορικό παρεκκλήσιο του Αη- Γιαννάκη στον Πύργο, από την ξαφνική και έντονη νεροποντή, λόγω του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει σε έντονες βροχοπτώσεις η περιοχή του Ροφιά, αλλά και της Κεραίας.

Όμως χάρις τις συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, έγινε γρήγορα με αντλίες νερού η άντληση των υδάτων χωρίς να εισέλθουν στο εσωτερικό χώρο του ιστορικού Ναϋδρίου.

Πηγή: ert.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Το «πράσινο» φως στον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ώστε να προχωρήσει στην…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: