16 °C Athens, GR
23 Οκτωβρίου 2020

Ημέρες Erasmus (#ErasmusDays) 2020: εκδηλώσεις στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο γιορτάζουν την επιτυχία του Erasmus+

Στις 15, 16 και 17 Οκτωβρίου 2020, για τέταρτη χρονιά, οι Ημέρες Erasmus (#ErasmusDays) προβάλλουν το πρόγραμμα Erasmus+ μέσα από πάνω από 4 600 εκδηλώσεις — τόσο ψηφιακές όσο και με φυσική παρουσία — σε 80 χώρες ανά τον κόσμο.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Από το 1987, το Erasmus+ έχει βοηθήσει περισσότερους από 10 εκατομμύρια φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευόμενους και νέους ανθρώπους να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στο εξωτερικό και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους. Φέτος, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε τις Ημέρες Erasmus για να προβάλουμε τις μοναδικές ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα και για να μεταφέρουμε ένα μήνυμα ισχύος και ανθεκτικότητας σε ολόκληρη την κοινότητα του Erasmus+.».

Για να τονίσουμε τον ωφέλιμο κοινωνικό ρόλο του προγράμματος Erasmus+, δύο επιπλέον προσκλήσεις υποβολής προτάσεων του Erasmus+ είναι επί του παρόντος ανοικτές, με σκοπό τη στήριξη της ψηφιακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, των ψηφιακών δραστηριοτήτων για τους νέους και των δημιουργικών δεξιοτήτων.

Κάθε μία από τις προσκλήσεις θα παράσχει 100 εκατομμύρια ευρώ για συλλογικά έργα που ανταποκρίνονται στις εκπαιδευτικές προκλήσεις που προκάλεσε η κρίση του κορονοϊού. Οι υποψήφιοι οργανισμοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τις 29 Οκτωβρίου.

Το επόμενο πρόγραμμα Erasmus+ (2021-2027), το οποίο επί του παρόντος συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, θα ενισχύσει περαιτέρω τη μοναδική συμβολή του προγράμματος στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Θα επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στην κοινωνική ένταξη, προωθώντας παράλληλα τις ικανότητες που απαιτούνται για μια επιτυχή πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Οι εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των Hμερών Erasmus (#ErasmusDays) 2020 είναι ανοικτές στο κοινό και περιλαμβάνουν διαδικτυακά σεμινάρια, ανοικτές εκδηλώσεις, εικονικές συναντήσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, διαδικτυακά παιχνίδια διαφυγής και ραδιοφωνικές εκπομπές. Μια διαδικτυακή έκθεση, που θα προβάλλει τα έργα του Erasmus+ για την προώθηση της ένταξης, θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα EPALE, που αποτελεί μια πλατφόρμα για τους επαγγελματίες της εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ευρώπη.

Ο επίσημος ιστότοπος των Ημερών Erasmus (#ErasmusDays) 2020 περιλαμβάνει χάρτη με το πλήρες πρόγραμμα.

Related articles

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ στη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας…Παρών για Αίγυπτο

Με ανακοίνωση της ΚΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για παντελή απουσία εθνικής στρατηγικής και απουσία σχεδίου για τη θωράκιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στα πρότυπα των αποτρεπτικών ενεργειών στις οποίες προέβη η Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2018. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η στάση της ΚΟ στην ψηφοφορία για τις Συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ της Ελλάδας με […]

Ώθηση στην πράσινη ανάκαμψη της ΕΕ: η Επιτροπή επενδύει 1 δισ. ευρώ σε καινοτόμα έργα καθαρών τεχνολογιών

Σήμερα η Επιτροπή εγκαινιάζει την πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Καινοτομίας, ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως προγράμματα για την επίδειξη καινοτόμων τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που χρηματοδοτείται από τα έσοδα του πλειστηριασμού των δικαιωμάτων εκπομπών από το σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της ΕΕ. Το Ταμείο Καινοτομίας θα χρηματοδοτήσει ρηξικέλευθες τεχνολογίες για […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *