Η απάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού Νίκου Γιατρομανωλάκη σε όλους στη σελίδα του στο fb

Η ανακοίνωση από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη του ανασχηματισμού έκρυβε και την αναβάθμιση του Νίκου Γιατρομανωλάκη από Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου σε Υφυπουργό Πολιτισμού. Γεγονός που προξένησε πολλές συζητήσεις και αρθρογραφίες για το τι εκπροσωπεί. Επειδή έτυχε να γνωρίσουμε τον κύριο Νίκο Γιατρομανωλάκη από τότε που ήταν στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχου πιστεύουμε ότι η απάντηση που δίνει μέσω της δημοσίευσης του στη προσωπική σελίδα fb είναι απάντηση σε όλους.

“Το τελευταίο 24ωρο έχουν ξεκινήσει συζητήσεις, debate και διάλογοι για παλιά και για καινούργια θέματα, έχω ήδη τον πρώτο ψεύτικο λογαριασμό twitter στο όνομά μου (δεν είμαι στο twitter) και ο Βρασίδας και ο Πάτρικ έχουν την τιμητική τους.

kalitheapress gr
σελιδα fb φωτό είναι του Λεωνίδα Τούμπανου για το Αθηνόραμα)

Το τελευταίο 24ωρο όμως συνέβησαν κυρίως τα εξής: Αναγνωρίζεται από τον Πρωθυπουργό, ακόμα πιο εμφατικά, η σημασία του σύγχρονου πολιτισμού στην χώρα μας, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε αναπτυξιακό, όχι ότι αυτά τα δύο δεν είναι αλληλένδετα. Η δουλειά που έχει ξεκινήσει πριν 18 μήνες όταν συστάθηκε η Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού, και που εκ των πραγμάτων πήρε άλλη τροπή λόγω της πανδημίας, θα συνεχιστεί ακόμα πιο εντατικά, με σοβαρές τομές και μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανθεκτικότητα του κλάδου, στηρίζουν ουσιαστικά τους ανθρώπους του, και αναδεικνύουν την σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία. Αναγνωρίζεται επίσης ότι οι αγώνες κάποιων πολύ γενναίων ανθρώπων εδώ και δεκαετίες, έχουν επιτρέψει σε άτομα σαν εμένα να μπορούμε χωρίς φόβο να είμαστε ο εαυτός μας ακόμα και όταν κατέχουμε δημόσια αξιώματα. Είναι μία σπουδαία τιμή αλλά και μια βαθιά υποχρέωση απέναντι στις γενιές που έρχονται, να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς στίγμα και χωρίς διακρίσεις. Όλα τα άλλα που γράφονται και λέγονται είναι ήσσονος σημασίας. Καλή χρονιά”

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλλιθέας σήμερα στις 19:30Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα μετά από εντολή του Νίκου Χαρδαλιά επιβλήθηκαν…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: