Η Δημιουργία του ΜΟΡΣ Χθες …το Μέλλον…

kalitheapress gr
Ο δημιουργός των σημάτων mors είναι ο Σάμιουελ Μορς ο οποίος γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, σαν σήμερα 27 Απριλίου 1791. Πρίν δημιουργήσει τα σήματα mors ασχολήθηκε με την ζωγραφική. Το 1832 σε ένα ταξίδι του, γνώρισε τον ηλεκτρομαγνήτη και αποφάσισε να φτιάξει ένα ηλεκτρικό τηλέγραφο. Μετά από πολλά πειράματα διάρκειας τρίων χρόνων πειράματα κατάφερε την κατασκευή ηλεκτρικού τηλέγραφου.
Ενα σύστημα από τελείες και παύλες,-,. παγκοσμίως γνωστό με το όνομα κώδικας Μορς.

kalitheapress gr

Ο κώδικας Μορς (Morse code) είναι μια μέθοδος για μετάδοση πληροφορίας. Συγκεκριμένα, τα γράμματα των λέξεων και οι αριθμοί, αντιστοιχίζονται με σειρές από τελείες ή παύλες χρησιμοποιώντας ένα προσυμφωνημένο πίνακα αντιστοιχίας γραμμάτων – συμβόλων. Έπειτα, το κάθε γράμμα μπορεί να μεταδοθεί με ηχητικά ή φωτεινά σήματα.
Μετά τα πρώτα πειράματα του Μαρκόνι για τις ασύρματες εκπομπές, έγινε ο βασικός τρόπος μετάδοσης των πληροφοριών μέσω ασυρμάτου.
Η πρώτη φράση του ΜΟΡΣ μετά την κατασκευή της πρώτης τηλεγραφικής γραμμής, η οποία έγινε μεταξύ Βαλτιμόρη κα Ουάσιγκτον, «Τι έχει καταφέρει ο Θεός!».

Ανάλυση του κώδικα των συμάτων morse (μορς) γραμμάτων ελληνικής και αγγλικής γλώσσας καθώς και των αριθμών με ηχητικά παραδείγματα που αποτελούνται απο παύλες και τελείες
Επιμέλεια, παρουσίαση και μουσικός αυτοσχεδιασμός απο τον Παντελή Υδραίο

Konstantinos Hatzopoulos
Δυο ρομπότ επικοινωνούν με σήματα Morse. Το πρώτο κωδικοποιεί ένα μήνυμα και το στέλνει με τη βοήθεια δυο προβολέων ενώ το δεύτερο το λαμβάνει με έναν αισθητήρα φωτεινότητας το αποκωδικοποιεί και το εμφανίζει σε μια οθόνη.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Ζάκυνθος: Τον σκότωσε το όπλο που προσπάθησε να σπάσει!

Απάντηση

Recommended
Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η ΕΡΤ1 Η αντιπολίτευση να…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: