fbpx
12 °C Athens, GR
25 Νοεμβρίου 2020

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την αξιοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας, αντικείμενο συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Διδάκτορα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μ. Μαργαρίτη

Οι τρόποι συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με στόχο την αξιοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ειδικά την επόμενη μέρα της πανδημίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Διδάκτορα του ΕΜΠ Μ. Μαργαρίτη.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών και μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ Χ. Λαμπρόπουλος, ο Ιδρυτής της πλατφόρμας Elevate Greece Χ. Νικολούδης, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.
Ειδικότερα η συζήτηση εστιάστηκε στην ανάγκη διασύνδεσης της έρευνας και καινοτομίας με την αγορά εργασίας, με στόχο την περαιτέρω στήριξη των start up επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Αττική αλλά και τη δημιουργία νέων, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο επιχειρείν, το οποίο θα βασίζεται και σε σημαντικά εργαλεία που μπορεί να προσφέρει η ακαδημαϊκή έρευνα.
«Έχουμε τη βούληση να συμβάλουμε ως Περιφέρεια, στη στήριξη των νέων
επιχειρηματιών δίνοντας τους κίνητρα να μείνουν και να προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους στην πατρίδα μας, γεγονός που θα συμβάλει στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως στις προθέσεις της Διοίκησης είναι η προώθηση πολιτικών, προσαρμοσμένων στην επιστημονική γνώση.
Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε πως το 55% της ακαδημαϊκής έρευνας γίνεται στην Αττική και σ΄ αυτό το πλαίσιο ο κ. Πατούλης τόνισε πως η Περιφέρεια πρέπει να αξιοποιήσει αυτό το σημαντικό εργαλείο σε συνεργασία και με τα Επιμελητήρια της Αττικής, προς όφελος της ανάπτυξης και της ενίσχυσης του επιχειρείν, ειδικά την επόμενη μέρα της πανδημίας που θα είναι πολύ δύσκολη, όπως ανέφερε. Προς αυτή την κατεύθυνση σημείωσε πως η Περιφέρεια προχωρά και στη δημιουργία υποδομών όπου θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την έρευνα και την καινοτομία, και θα λειτουργήσει ως φυτώριο νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Σε δηλώσεις του τόνισε: «Οφείλουμε, πλέον, να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και την επόμενη μέρα αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, αφού όμως την ξεπεράσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Σε αυτήν την προσπάθειά μας, να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να επιστρέψουμε σύντομα σε τροχιά ανάπτυξης, στοχεύουμε στη συνεργασία με φορείς και έγκριτα ακαδημαϊκά Ιδρύματα υψηλού κύρους, επενδύοντας στην έρευνα και στην καινοτομία, με στόχο την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας, την επόμενη μέρα της πανδημίας».

Related articles

Tάκης Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα έγινε Ψηφιακό κράτος

Το ψηφιακό κράτος μπαίνει σταδιακά στη ζωή μας και από τον επόμενο μήνα σχεδόν το σύνολο των δικαιολογητικών που χρειάζονται οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνονται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία και διευκολύνοντας το σύνολο των Ελλήνων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στον Άρη Πορτοσάλτε. Η […]

Σούπερ Μάρκετ περιορίζονται τα προιόντα που θα πουλάνε λόγω lockdown

Σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου, αποφασίστηκε η  απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ την περίοδο του lockdown. Και αγαθά όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια, βιβλία. Η απαγόρευση πώλησης τους ισχύει από αύριο Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, όπως είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *