Διεθνή

Η Επιτροπή παρουσιάζει την έβδομη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα

Η Επιτροπή δημοσίευσε την έβδομη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα. Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού, η Ελλάδα σημείωσε ικανοποιητική πρόοδο στην υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών της δεσμεύσεων.

Ωστόσο, ορισμένες μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την έξαρση του κορονοϊού, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις επιτείνει προηγούμενες καθυστερήσεις. Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της πριν από την όγδοη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, την οποία η Επιτροπή θα δημοσιεύσει εντός του τρέχοντος έτους. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, την υγειονομική περίθαλψη, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις δεσμεύσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα, ζητήματα στα οποία οι ελληνικές αρχές πρέπει να αναλάβουν περαιτέρω δράση.

Η έκθεση χαιρετίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει να λαμβάνει προπαρασκευαστικά μέτρα για την υλοποίηση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η παρούσα έκθεση δεν αποτελεί βάση για την εκταμίευση υπό όρους μέτρων για το χρέος.

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Emmanuel Makron Η Γαλλία δέχεται επίθεση

Απάντηση