App Icon

Η Μεγαλύτερη απειλη παγκοσμίως η Μειωση του Νερού

Το 40% του πληθυσμού του ενδέχεται να μην έχει πρόσβαση στο πόσιμο νερό μέχρι το 2030 Το Chennai ονομάζεται συχνά “Ντιτρόιτ της Ινδίας”, καθώς είναι σε μερικά από τα κορυφαία εμπορικά σήματα αυτοκινήτων στον κόσμο. Είναι επίσης διάσημο για σχολεία και νοσοκομεία topnotch, καθώς και το Marina Beach.

Αλλά η πρωτεύουσα της νότιας επαρχίας Tamil Nadu της Ινδίας εχει πολλα πρωτοσέλιδα με θεμα την εξαντληση του νερού στη περιοχή η διοίκηση της συγκεκριμένης πολιτείας αγωνίζεται για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η απόφασή της να ξοδέψει 9,8 εκατομμύρια δολάρια σε πορθμεία γεμάτες “πόσιμο νερό” με το τρένο από την πόλη Vellore, μια πόλη 140 χιλιόμετρα μακριά, αντανακλά τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Στην πόλη Chennai, μια πόλη 9 εκατομμυρίων ανθρώπων, εκτιμάται ότι 20.000 εργαζόμενοι έχουν κληθεί να λειτουργούν από το σπίτι, ενώ οι σταθμοί του μετρό λειτουργούν χωρίς κλιματισμό για να εξοικονομήσουν 7.000 λίτρα νερού που χρειάζονται για να λειτουργούν οι μονάδες ψύξης του κλιματισμού. Πολλά μικρά ξενοδοχεία και εστιατόρια έχουν κλείσει, και οι αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Hyundai Motor έχουν συμβουλεύσει τους πελάτες να «στεγνώνουν» τα αυτοκίνητα.

Τέτοια αντιδραστικά μέτρα προσθέτουν σε ανησυχίες των εμπειρογνωμόνων υπό το πρίσμα μιας έκθεσης, Composite Water Management Index – ένα εργαλείο για τη διαχείριση των υδάτων, που εκπονήθηκε από την NITI Aayog, την κυρίαρχη think tank πολιτικής της εθνικής κυβέρνησης . Σύμφωνα με την έκθεση, η Ινδία πάσχει από τη χειρότερη κρίση των υδάτων στην ιστορία της.

Η έκθεση εξέφρασε την εικασία ότι έως το 2020, έως και 21 ινδικές πόλεις θα μπορούσαν να εξαντληθούν από τα υπόγεια ύδατα. και μέχρι το 2030, το 40% του πληθυσμού της χώρας μπορεί να μην έχει πρόσβαση στο πόσιμο νερό. Εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα, θα επηρεαστούν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι και η Ινδία θα μπορούσε να υποστεί απώλεια 6% του ΑΕΠ έως το 2050, ανέφερε η έκθεση.

“Τα πράγματα είναι δυσοίωνες, όχι μόνο στο Chennai, αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Δελχί”, δήλωσε ο Prasun Dutta, ανώτερος επιχειρηματικός ηγέτης στον τομέα της ενέργειας.

Σε πολλά μέρη της εθνικής πρωτεύουσας, η παροχή νερού είναι χαμηλή. “Βαθμοί ανθρώπων φαίνονται να περπατούν μερικά χιλιόμετρα για να πάρουν νερό”, δήλωσε ο Dutta. Η Aditi Mukherji, κύριος ερευνητής του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαχείρισης Υδάτων, ανέφερε την UNICEF και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας εκτιμώντας ότι πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποβάλλονται σε λειψυδρία, ενώ 844 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό.

“Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι η ανεξέλεγκτη χρήση υπογείων υδάτων στην αγροτική Ινδία”, δήλωσε ο Μουχέρτζι. “Σε όσο το 30% των μπλοκ (υποδιοικητική δικαιοδοσία), η εξόρυξη των υπόγειων υδάτων είναι πολύ υψηλότερη από την επαναφόρτιση. Αυτό έχει οδηγήσει σε σταθερή μείωση των επιπέδων ύδατος για περισσότερο από μια δεκαετία σε πολλά μέρη της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένης της Chennai”. .

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Δύο μέρες μένουν για τις εθνικές εκλογές 2019 και το υπουργείο Εσωτερικών…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel