Η Περιφέρεια Αττικής δίπλα στους πληγέντες του νομού Καρδίτσας

Οι κάτοικοι της Αττικής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, γάλα εβαπορέ, λάδι, ζάχαρη, αλάτι, ντοματοπελτέ, δημητριακά), ειδών ατομικής υγιεινής, ειδών καθαρισμού, πετσετών και κλινοσκεπασμάτων για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας.

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας, πραγματοποιήθηκε από ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας και εθελοντές της δράσης «Όλοι μαζί Μπορούμε» σε 11 σημεία της Αττικής. Ειδικότερα συγκεντρώθηκαν 22 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα παραδοθούν σήμερα, στην Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας και στις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συμμετείχε ενεργά στη δράση και ενημερώθηκε από τα στελέχη της Περιφέρειας και του Όλοι μαζί μπορούμε, ενώ είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει προσωπικά τους πολίτες οι οποίοι προσήλθαν στα σημεία για να δώσουν τις προσφορές τους.

Πριν από λίγο ανάρτησε και βίντεο από την εθνική οδό με τα 22 φορτηγά να βρίσκονται καθ’ οδόν.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης ανέφερε:

«Καλημέρα! Καρδίτσα Ερχόμαστε!

22 φορτηγά γεμάτα με προϊόντα πρώτης ανάγκης που συγκεντρώσαμε από απλούς πολίτες της Αττικής!

Η #Περιφέρεια_Αττικής & το Oloi Mazi Boroume βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες που έζησαν την μεγάλη καταστροφή λίγες ημέρες πριν.

Η Ελλάδα της αλληλεγγύης και το «φιλότιμο» αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα που πιστεύουμε και οραματιζόμαστε καθημερινά!»

Σε δηλώσεις του  ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις αστυνομικές Διευθύνσεις Φθιώτιδας, Βοιωτίας, καθώς και το αστυνομικό τμήμα Καρδίτσας για την διάθεση των περιπολικών που συνοδεύουν την αποστολή μας, την κοινοπραξία «Νέα Οδό» για την προσφορά της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων μας, τους δεκάδες εθελοντές του ΕΔΣΝΑ που συνδράμουν την προσπάθειά μας, τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας αλλά και τους Δήμους της Αττικής, για την εποικοδομητική συνεργασία.

Ως Περιφέρεια Αττικής μαζί με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» στήσαμε μία γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους πληγέντες συμπολίτες μας στη Θεσσαλία που δοκιμάζονται σκληρά. Για άλλη μία φορά με συμμάχους μας τους πολίτες, καταφέραμε να κάνουμε πράξη τη στήριξη στους συνανθρώπους μας.

Όλοι μαζί στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας πως κανένας πολίτης δεν είναι μόνος του. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όσους συνανθρώπους μας, έχουν ανάγκη». 

Facebook Comments Box

Απάντηση