fbpx
10 °C Athens, GR
28 Νοεμβρίου 2020

Η πορεία της β΄φάσης του προγράμματος διανομής τροφίμων μέσω του ΤΕΒΑ σε δικαιούχους στην Αττική, αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΤΕΒΑ Ι. Πασπάλα

Η πορεία υλοποίησης της β’ φάσης του προγράμματος διανομής τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Αττικής μέσω του ΤΕΒΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΤΕΒΑ Ι. Πασπάλα.
Στη σχετική συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής συμμετείχαν επίσης η Προϊσταμένη της Μονάδας Υλοποίησης και Παρακολούθησης πράξεων του Προγράμματος ΤΕΒΑ Ε. Φωτοπούλου και η Αναπλ. Προϊσταμένη, της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.
Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε πως ξεκίνησε και προχωρά ομαλά η υλοποίηση της β’ φάσης του προγράμματος για την απορρόφηση 17 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), μετά τη διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος προχώρησε με πολύ γρήγορες διαδικασίες, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να μην χαθεί άλλος πολύτιμος
χρόνος.
«Μαζί με τις υπηρεσίες μας, τις οποίες ευχαριστώ ιδιαίτερα, κάναμε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καταφέρουμε μέσα σε ένα εξάμηνο να ολοκληρώσουμε διαδικασίες που δεν ολοκληρώθηκαν τα 2,5 προηγούμενα χρόνια» ανέφερε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας πως σε αυτή τη φάση προτεραιότητα είναι να προχωρούν οι σχετικές διαδικασίες με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να απορροφηθεί μέχρι το τέλος του 2020, όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό, για τους ωφελούμενους.
Σ΄αυτό το πλαίσιο ενημέρωσε την Προϊστάμενη Αρχή του ΤΕΒΑ πως θα
δημιουργηθεί ένα Παρατηρητήριο, μέσω του οποίου θα παρακολουθείται καθημερινά βήμα-βήμα, η πορεία υλοποίησης του προγράμματος και παράλληλα θα καταγράφονται τυχόν προβλήματα οι αγκυλώσεις, προκειμένου να βρίσκονται άμεσα λύσεις και να μην παρατηρείται καμία καθυστέρηση στη διαδικασία.
«Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ειδικά αυτή την κρίσιμη
περίοδο για τη χώρα, είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας», ανέφερε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε:
«Με δεδομένη τη μεγάλη σημασία του προγράμματος έχω ζητήσει απ΄όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και όλους όσοι εμπλέκονται την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος. Δεν θα επιτρέψω καμία χρονοτριβή. Στόχος μας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε άλλα περίπου 40εκ. ευρώ , προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε. Πρόκειται για ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με στόχο να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε και να πετύχουμε».
Παράλληλα ο κ. Πατούλης τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση και θα «τρέξουν» με γρήγορες διαδικασίες και τα συνοδευτικά μέτρα του προγράμματος, τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.
Από την πλευρά του ο κ. Πασπάλα επισήμανε τη σημασία να υλοποιείται το
πρόγραμμα με γρήγορους ρυθμούς για τη όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων, που θα ανακουφίσουν σημαντικά ευάλωτους πολίτες.

Related articles

«Brain drain: Σημασία έχει ο προορισμός»

Η ξενιτιά είναι λέξη ελληνική Δεν είναι μόνο ελληνική αλλά και διαχρονική. Το γνωρίζουμε από τις τόσες μαρτυρίες, γραπτά, άσματα ή έργα τέχνης που μας άφησαν παρακαταθήκη οι πρόγονοί μας. Από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, ο δρόμος προς το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα καλά κρατεί. Ωστόσο, η εξελικτική πορεία της Ελλάδας παρουσίασε […]

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ : «Δεν είμαστε περαστικοί από τον αγώνα, η μάχη κερδίζεται, πρέπει να μιλήσουμε στους πολίτες».

Η αριστερά ήταν, πάντα, η κοιτίδα των αγώνων και το αποκούμπι των προσδοκιών της κοινωνίας. Δεν δίστασε, όταν χρειάστηκε, να πάρει το μερτικό της στην ιστορία και να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» προς όφελος των πολιτών και του τόπου. Οπότε το να ρωτάς έναν ατόφιο, μπαρουτοκαπνισμένο αγωνιστή της Αριστεράς, όπως ο Γιάννης Μπαλάφας, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *