Η Σάγια Τσαουσίδου Πρόεδρος στη Διεθνή Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων – Δύο ακόμη συμμετοχές στο νέο ΔΣ από το Ελληνικό Τμήμα

Το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που δημιουργήθηκε το 1982 με πρώτο Πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Καλλιγά μετά από διαδικτυακή συνεδρίαση και ψηφοφορία επέλεξε την κ. Σάγια Τσαουσίδου για Πρόεδρο, τον κ. Παναγιώτη Σφαέλο μέλος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (Conciliation and ArbitrationCommittee) του International Board AEJ και τον κ. Λάμπρο Ρόδη μέλος της Ελεκτικής Επιτροπής (Audit Committee) του International Board AEJ…

Τους ευχόμαστε καλή θητεία και θέλουμε να τονίσουμε πως είναι τιμή μας που συμμετέχουμε στην AEJ…

Η πορεία της Σάγιας Τσαουσίδου μέχρι την εκλογή της στα ηνία της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

18 χρόνια συμμετοχής στις διεθνής συναντήσεις μέσω του Ελληνικού Τμήματος, δεκάδες αποστολών στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, πάρα πολλές  ελληνικές διοργανώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Αθήνα.

Όλα αυτά αλλά και η επακόλουθη εκτίμηση και στήριξη από τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος έφεραν την εκλογή της δημοσιογράφου κ. Σάγιας Τσαουσίδου στο τιμόνι της Ένωσης. 

Έτσι, η κ. Τσαουσίδου εξελέγη απόψε η δεύτερη κατά σειρά γυναίκα (από το 1962) αλλά και η πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρος στη Διεθνή Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων δημιουργήθηκε το 1982 με πρώτο Πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Καλλιγά. Και σήμερα βρίσκεται επικεφαλής μία Ελληνίδα Δημοσιογράφος, πράγμα καθόλου δεδομένο και εύκολο μα εξαιρετικά σημαντικό.
Δεν είναι όμως μόνο η εκλογή της κ. Τσαουσίδου που έχει μεγάλο ενδιαφέρον!
Υπάρχουν και δύο ακόμα συμμετοχές στο νέο ΔΣ. – Αυτή του κ. Λάμπρου Ρόδη που εκλέχθηκε μέλος της Ελεκτικής Επιτροπής  (Audit Committee) του International Board AEJ αλλά και εκείνη του Παναγιώτη Σφαέλου που εκλέχθηκε μέλος της  Επιτροπής Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (Conciliation and ArbitrationCommittee)του  International Board AEJ. 
Παναγιώτης Σφαέλος
Λάμπρος Ρόδης
Η ψηφοφορία, όπως έγινε γνωστό, διεξήχθη μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας στις 15 Φεβρουαρίου 2021 και αντιπροσωπείες μελών απ` όλα τα Τμήματα της AEJ ψήφισαν για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο 2021 -2023 (International Board AEJ).
Αυτό που είναι δεδομένο είναι πως οι πάντες αναγνώρισαν στο πρόσωπό της την απόλυτη υποψηφιότητα για τη νέα Προεδρεία…
Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως, η μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος, κα Τσαουσίδου με την υποψηφιότητά της κατάφερε να γίνει η πρώτη Πρόεδρος από την Ελλάδα που εξελέγη σε αυτή τη θέση και επίσης είναι η δεύτερη Πρόεδρος γυναίκα στη συνολική πορεία της Ένωσης από το 1962) και διαδέχθηκε τον Αυστριακό Πρόεδρο Otmar Lahodynsky.
Tου Δημήτρη Μπιζιώτα, Δημοσιογράφου μέλος AEJ-ΕΔΙΠΗΤ
φωτογραφίες orxomenos Press – kallithea Press
Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Σε δεκάδες περιστατικά που αφορούσαν κυρίως κοπές δένδρων και αφαιρέσεις…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!