fbpx
12 °C Athens, GR
26 Νοεμβρίου 2020

Η σειρά συναυλιών Cosmos του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τον υποψήφιο για Όσκαρ πιανίστα και συνθέτη Hauschka

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 20.30 η σειρά συναυλιών Cosmos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τον διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα και συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Hauschka (Volker Bertelmann), ο οποίος θα παρουσιάσει μια συναυλία – αναδρομή στο έργο του, καθώς και μουσική από το προσεχές του άλμπουμ, A Different Forest.

 

Ο Hauschka είναι συνθέτης, τραγουδοποιός και πειραματικός μουσικός με βασικό του όργανο το προετοιμασμένο πιάνο (prepared piano), ένα πιάνο στο οποίο τοποθετούνται χαρτί, βόλοι, μπαγκέτες και άλλα αντικείμενα πάνω στις χορδές, έτσι ώστε να παράγουν ασυνήθιστους, μερικές φορές τυχαία δημιουργούμενους ήχους, που οδηγούν σε απροσδόκητες μουσικές κατευθύνσεις.

 

Ο Hauschka μεγάλωσε στο Ferndorf, ένα μικρό χωριό της Γερμανίας και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία εννέα ετών. Καθώς η μουσική δεν θεωρείτο από την οικογένειά του αποδεκτή ως επιλογή επαγγέλματος, σπούδασε ιατρική, συνεχίζοντας ωστόσο να παίζει σε συγκροτήματα. Εξετάζοντας, λίγο πριν αποφοιτήσει, τις επιλογές που ανοίγονταν μπροστά του επαγγελματικά, εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο και αφιερώθηκε στη μουσική.

 

Το πρώτο σόλο του άλμπουμ με τίτλο Substantial, συνδύαζε στοιχεία κλασικής, πρωτοποριακής και ποπ μουσικής. Στη συνέχεια, ανακάλυψε το προετοιμασμένο πιάνο. Πειραματιζόμενος με αυτό το νέο γι’ αυτόν όργανο ξεκίνησε ένα ταξίδι εξερεύνησης που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Στα άλμπουμ του με μουσική για προετοιμασμένο πιάνο περιλαμβάνονται τα: The Prepared Piano, FerndorfSalon des Amateurs, και Silfra.

 

Για τον Hauschka, κάθε μουσικό έργο είναι μια στιγμιαία καταγραφή των δραστηριοτήτων του, εδώ και τώρα. Όπως και στην πεζοπορία, που συχνά το νόημα της διαδρομής αποκαλύπτεται όταν κοιτάμε πίσω, έτσι και με τις συνθέσεις του Hauschka: συχνά, όταν στρεφόμαστε πίσω, στη διαδικασία της δημιουργίας τους, τότε είναι που αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη σημασία της μουσικής του.

 

Το 2014, ο Hauschka κυκλοφόρησε το Abandoned City και ακολούθησε το A NDO CY, μια συλλογή με σόλο αυτοσχεδιασμούς. Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του, με τίτλο What If (2017), τον βρίσκει να προσθέτει στην παλέτα του το μηχανικό πιάνο, όργανο το οποίο εξερευνά και στις συναυλίες του μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ. Το νέο του άλμπουμ, μια σειρά από μελωδικές συνθέσεις για σόλο πιάνο με τίτλο A Different Forest, θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο 2019. Για τον Hauschka η εμπειρία της φύσης αποτελεί τη βάση για την κατανόηση της ζωής και τη σύνθεση μουσικής κι αυτό είναι και το κεντρικό θέμα του άλμπουμ.

 

Τα τελευταία χρόνια, ο Hauschka δραστηριοποιείται έντονα και ως συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής, κερδίζοντας διεθνή αναγνώριση με τη μουσική για την επιτυχημένη ταινία Lion (2016) με πρωταγωνίστρια τη Nicole Kidman. Το soundtrack αυτό, για το οποίο συνεργάστηκε με τον Dustin O’Halloran, απέσπασε υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA. Στην πρόσφατη μουσική του για τον κινηματογράφο περιλαμβάνονται οι ταινίες Hotel Mumbai (2018), Adrift (2018),  και In Dubious Battle (2016), το ντοκιμαντέρ Exodus (2016), καθώς και μουσική για την αμερικανική τηλεοπτική μίνι σειρά Patrick Melrose (2018) με πρωταγωνιστή τον Benedict Cumberbatch.

 

Η είσοδος στη συναυλία του Hauschka είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org. Η ηλεκτρονική προεγγραφή θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου.

Η σειρά συναυλιών Cosmos, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).                 

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

 

Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

 

 

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To ωράριο λειτουργίας 07-31 Ιανουαρίου 2019 είναι:

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:

Δευτέρα έως Πέμπτη: 06.00 – 22.00

Παρασκευή έως Κυριακή: 06.00 – 00.00

       Αγορά, Φάρος: 06.00 – 00.00

Κέντρο Επισκεπτών: 09.00 – 22.00

  • Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού-Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.
  • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
  • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Related articles

Πρώτη η Καλλιθέα στη Βαθμολογία… Στόχος Η Β΄ Εθνική

Στην 7η αγωνιστική του 5ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής η ομάδα μας υποδέχθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας την Θύελλα Καμαρίου και επικράτησε με σκορ 1-0. Σε έναν χορταστικό και ισορροπημένο αγώνα και οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και έχασαν εκατέρωθεν αρκετές ευκαιρίες στη διάρκεια της αναμέτρησης. Το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα, πέτυχε […]

Πρόγραμμα Μελών ΚΠΙΣΝ

H Γνώμη σου Μετράει στο ΚΠΙΣΝ Αγαπητέ φίλε/ Αγαπητή φίλη. Η εξέλιξη και βελτίωση των υπηρεσιών μας αποτελεί πάγιο στόχο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Καθώς το Πρόγραμμα Μελών συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια λειτουργίας, διοργανώνουμε σε συνεργασία με μία μεγάλη ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών μία εκτενή έρευνα ικανοποίησης των Μελών μας, αλλά και όσων υπήρξαν […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *