Η συμμετοχή μας στα κοινά, δικαίωμα και υπορχέωση

Εν όψει των δημοτικών εκλογών θα ήθελα να ευχηθώ καλό αγώνα σε όλους όσους επιθυμούν να προσφέρουν στον τόπο μας και στερούν χρόνο από τις οικογένειες και την εργασία τους για το κοινό καλό .

Η συμμετοχή μας στα κοινά είναι δικαίωμα πρωτίστως αλλά σε τόσο δύσκολες συγκυρίες είναι πλέον και υποχρέωση για όλους εκείνους που έχουν γνώσεις , ικανότητες, ήθος και εντιμότητα ώστε να πρωτοστατήσουν στις διοικήσεις των δήμων μας .

Σε κάθε πόλη οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι πάμπολλοι και σε κάθε συνδυασμό υπάρχουν αξιόλογα στελέχη των οποίων η πορεία τους τους έχει αναδείξει σε ανθρώπους έντιμους και ικανούς. Επίσης οι 300 με 500 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι σε κάθε δήμο είναι άνθρωποι που γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν προσωπικά , που έχουμε μεγαλώσει μαζί τους , που ο χαρακτήρας και η ποιότητα του καθενός είναι γνωστή στους συνδημότες μια που είναι δεδομένη η προσωπική σχέση .

Άρα …. θα ήταν άδικο , ανήθικο , κουτό και έξω από τον χαρακτήρα μου να ´στήνω ´ συμφωνίες με υποψήφιους τάσσοντάς τους -θεωρώντας τον εαυτό μου ´κομματικό παράγοντα ´ – ότι τάχα θα τους βοηθήσω .

1. Θεωρώ ηλίθιους όσους θεωρούν εαυτόν ως κομματικό παράγοντα της πόλης !!!! Έχω εμπιστοσύνη στους συνανθρώπους μας και πιστεύω ότι μπορούν να κρίνουν μόνοι τους ποιος συγγενής , γείτονας , φίλος ή γνωστός τους ( γιατί αυτό είμαστε όλοι μεταξύ μας σε μια πόλη ) μπορεί να τους εκπροσωπήσει .
2. Τέτοιου είδους συμφωνίες δεν μπορεί να ισχύσουν …. Πάντα και οι δυο πλευρές θα νιώθουν εξαπατημένοι ενώ στην ουσία θα έχουν εξαπατήσει και οι ίδιοι … εκ των πραγμάτων! Οποίος δεν θέλει να το καταλάβει ή εθελοτυφλεί ή θέλει να χειριστεί τις καταστάσεις , κάτι που σιχαίνομαι !! Εγώ πάντως ούτε εξαπατώ ούτε φυσικά αυταπατώμαι ώστε να εξαπατηθώ.

Θα είμαι πάντα δίπλα , όπως είμαι τόσα χρόνια , σε όποιον άξιο και έντιμο Δήμαρχο προσφέρει έργο στην πόλη και στους συνανθρώπους μας . Για εμένα το κοινωνικό σύνολο είναι πάνω από οποιαδήποτε μονάδα ή ομάδα και δεν θα επιτρέψω σε καμία μικροπολιτική να μπει πάνω από το κοινό καλό.

Καλωσορίζω λοιπόν κάθε δημοκρατική υποψηφιότητα , εύχομαι καλό αγώνα και ελπίζω να έχουμε δημοτικά στελέχη και Δήμαρχο τους ικανότερους και αξιότερους της πόλης . Αυτούς που έχουν τη γνώση και θέλουν να την προσφέρουν με ήθος , λογική και συνέπεια όχι για να εξασφαλιστούν ή να εξαργυρώσουν οτιδήποτε , αλλά γιατί αγαπούν τον τόπο και τους ανθρώπους !!!! Απλά και ξεκάθαρα…

Δημοσίευση της Alexandra Gana στο Facebook

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
ενός αγανακτισμένου Τζιτζιφιώτη   Πριν λίγα χρόνια, το πολιτικό σύστημα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel