fbpx
15 °C Athens, GR
26 Ιανουαρίου 2021

Η τοποθέτηση της Δήμητρας Νάνου για τον προυπολογισμό της περιφέρειας Αττικής 2021

Η Αντιπερειφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Δήμητρα Νάνου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης για το προυπολογισμό ανέφερε εκ των άλλων τα εξής: Ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2021 της #Περιφέρεια_Αττικής είναι συγκρατημένος. Συμπυκνώνει τις προτεραιότητες και τις κατευθύνσεις της Περιφερειακής Αρχής, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις συνθήκες που βιώνουμε. Τροφοδοτεί τις ανάγκες των πολιτών, στηρίζει το εθνικό σύστημα υγείας, ανακουφίζει πλητόμενες επιχειρήσεις και δοκιμαζόμενους εργαζόμενους. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού συναρτάται ευθέως και αμέσως από το πόσο θα διαρκέσει η υγειονομική κρίση, πόσο θα διαρκέσει η ύφεση, πώς θα διαχειριστούμε την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία.
Επειδή ακριβώς υπάρχουν αβέβαιοι παράγοντες ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ευέλικτος, ώστε να μπορούν να γίνουν προσαρμογές για να αντιμετωπιστούν τυχόν πρόσθετα έκτακτα μέτρα και δυσκολίες.
Είναι μεγάλη πρόκληση, πάντως, να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και να διαχειριστούμε σωστά τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να αναζητηθούν, και ήδη αναζητoύνται, νέα εργαλεία χρηματοδότησης ή και συνδυασμός εργαλείων από διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, η πρόσμιξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με σαφή οριοθέτηση και κοινή συνισταμένη το δημόσιο συμφέρον, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», η ενίσχυση πόρων του ΕΣΠΑ ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027. Εάν θέλουμε να είμαστε ευθυγραμμισμένοι με το αίσθημα της κοινωνίας, δεν πρέπει να προσδίδεται ιδεολογικό πρόσημο σε εργαλεία και διαδικασίες.
Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, οι στόχοι που θέσαμε μετά την εμφάνιση της πανδημίας δεν εγκαταλείφθηκαν. Ιεραρχήθηκαν και μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης. Στόχοι που είχαν να κάνουν με την προστασία της δημόσιας υγείας, την ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών, την ψηφιοποίηση διαδικασιών και υπηρεσιών, το περιβάλλον και την διαχείριση των απορριμμάτων, τον αναπροσανατολισμό της επιχειρηματικότητας σε ψηφιακό περιβάλλον, την ενίσχυση δεξιοτήτων των εργαζομένων.
Όσον αφορά στην #Περιφερειακή_Ενότητα_Νοτίου_Τομέα_Αθηνών, παραμένουμε ευθυγραμμισμένοι με τους αρχικούς στόχους μας, δηλαδή σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα υποδομής και αναπλάσεων που ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες αστικού σχεδιασμού και ασφαλούς καθημερινότητας, στην “αναζωογονημένη” λειτουργικότητα των πόλεων, στην λειτουργική διασύνδεση του αστικού πρασίνου με το δομημένο περιβάλλον”.
▪️Έργα που εντάχθηκαν στο #Πρόγραμμα_Εκτελεστέων_Έργων της #Περιφέρεια_Αττικής οικονομικού έτους 2021:
• Αγωγοί ομβρίων σε οδούς περιοχής Άνω Γλυφάδας
• Μελέτη οριοθέτησης και έργων διευθέτησης ρέματος Ευρυάλης
• Μελέτη στατικής επάρκειας λιμενοβραχίονα πάρκου Φλοίσβου Δήμου Παλ. Φαλήρου
• Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις – Κατασκευή αγωγών και φρεατίων ομβρίων σε διάφορα σημείαΔήμου Παλ. Φαλήρου
• Βελτίωση προσβασιμότητας και αναβάθμιση οδικού δικτύου Δήμου Αλίμου
• Βελτίωση και ανακατασκευή υπερτοπικού άξονα Αιγαίου Δήμου Νέας Σμύρνης

(Σημεία από την τοποθέτησή μου επί της εγκρίσεως προϋπολογισμού και προγράμματος εκτελεστέων έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2021 | Συνεδρίαση 16.12.2020)

Related articles

Σαν σήμερα 5 Απριλίου του 1994 πέθανε ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος, Nirvana.

Κερτ Κομπέιν (20 Φεβρουαρίου 1967 – 5 Απριλίου 1994). Αμερικανός μουσικός, γνωστός ως ο ηγέτης, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης τού ροκ συγκροτήματος Nirvana. Σχημάτισε το συγκρότημα το 1987 και τα επόμενα 2 χρόνια συνδέθηκε με την ανερχόμενη σκηνή του grunge στο Σιάτλ. Θεωρείται πρωτοπόρος και κορυφαίος στην ιστορία του grunge και η μουσική του επηρέασε […]

Δεν θα προπληρώνουν οι ασφαλισμένοι δικαιούχοι τα γυαλιά οράσεως – Θα παίρνουν voucher 100 ευρώ

Παράταση του ισχύοντος καθεστώτος για την προμήθεια γυαλιών οράσεως και υπηρεσιών ειδικής αγωγής δίνεται με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας. Ειδικότερα, προβλέπεται οι δαπάνες που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν μέχρι 30 Ιουνίου 2019 , με ατομικά αιτήματα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, σχετικά με την χορήγηση οπτικών -γυαλιών οράσεως και την παροχή […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *