Κοινωνία

Η Χάρτα Branch Καστελλόριζου Ελλάς στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Παράδοση της Χάρτας ίδρυσης του Branch Καστελλόριζου Ελλάς των Lions στο Υπουργείο Εξωτερικών. Σήμερα 30.6.2020, σε μία τιμητική εκδήλωση, η Κυβερνήτης του Θέματος 117Α Λεσχών Lions Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, κα Έφη Νικολαΐδη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων και Επετείων κ. Μανώλης Καρανίκας και ο κ. Αθανάσιος Κοσσιώρης της Λέσχης Ρόδου έγιναν δεκτοί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στον οποίο παρέδωσαν τη Χάρτα ίδρυσης του παραρτήματος της Λέσχης Lions στο ακριτικό Καστελλόριζο. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών,κ. Δημήτρης Κιρμικίρογλου, ο νομικός σύμβουλος του Δημήτρης Χασλαρίδης, διπλωμάτες και ο καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου κος ΣΤΈΛΙΟΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ.

Τα μέλη της οργάνωσης Lions παρέδωσαν με υπερηφάνεια την ιδρυτική Χάρτα αναγνώρισης της μικρής αυτής Λέσχης, προκειμένου να φυλαχτεί στα αρχεία του Υπουργείου, ως άλλη μια απόδειξη της αναγνώρισης και της συνέχειας των συνόρων της πατρίδας μας. Η Λέσχη αυτή για την διεθνή οργάνωση πιστοποιεί  πέρα για πέρα την ελληνικότητα του Καστελλόριζου, αλλά συγχρόνως αναγνωρίζει την ύπαρξη εμφανούς οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής δραστηριότητας. Αυτονόητα λοιπόν το ελληνικό Καστελόριζο τίθεται κάτω από την σκέπη της μεγαλύτερης Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Οργάνωσης του κόσμου που ως γνωστόν διαθέτει έδρα-γραφεία εντός του ΟΗΕ. Άρα το σύνολο των δραστηριοτήτων που υφίστανται επί της ελληνικής επικράτειας του Καστελόριζου-Μεγίστης αυτοδίκαια θεμελιώνει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του νησιωτικού συμπλέγματος,  όπως χωρικά ύδατα, εναέριο χώρο, Αιγιαλίτιδα ζώνη, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Επίσης, με την ίδρυση του LIONS CLUB BRANCH KASTELLORIZO-GREECE, τα 1.500.000 περίπου μέλη Lions με 45.000 Λέσχες σε όλο τον κόσμο, εφεξής όταν αναφέρονται στην μικρή Λέσχη Καστελόριζο, θα αναφέρονται στο ελληνικό Καστελόριζο. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η οργάνωση έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα δημιουργίας, κατά αρχήν και άλλων μικρών Λεσχών, στην νήσο Σύμη, Κάσο, Γαύδο και Κάρπαθο.

Facebook Comments Box

Απάντηση