App Icon

Θέλουν να στείλουν τους Ναυτικούς Ομίλους σε κοντέινερ

Οι ναυταθλητικοί Όμιλοι της Καλλιθέας ΝΟΤΚ, ΣΑΕΝΑΤΚ, ΝΑΟΕΦ και ΙΟΠ ΔΕΗ σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) πραγματοποίησαν κοινή Γενική Συνέλευση, στις 16 Ιουλίου 2019 στην αίθουσα συνελεύσεων της ΕΙΟ με θέμα: Αντιμετώπιση των εχθρικών ενεργειών του Δήμου Καλλιθέας εναντίον των Ομίλων.

Η προσέλευση των μελών ήταν εντυπωσιακά μεγάλη και το αίσθημα της ενότητας συγκλονιστικό.

Παρευρέθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Καλλιθέας κύριοι Κώστας Ασκούνης, Γιώργος Αντωνακάκης, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, Λάζαρος Λασκαρίδης, Χρήστος Ιωαννίδης και ως εκπρόσωπος της κας Μαργαρίτη, ο Νεκτάριος Βεκρής.

Στην συνέλευση προέδρευσε ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ Ανδρέας Αντωνοπουλος, ο οποίος έκανε σύντομη αναδρομή των περιστατικών που έχουν προηγηθεί δίνοντας ιδιαίτερη  βαρύτητα στις 18 αγωγές που έκανε ο Δήμος σε μέλη των Ομίλων, στην προσπάθεια της οικονομικής εξόντωσης και τον αφανισμό τους, καθώς και στην ασφάλεια της μαρίνας σε συνάρτηση με την πρόσφατη ανάκληση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΙΟ κος Αντώνης Δημητρακόπουλος αποκάλυψε πως η πρόθεση του Δήμου είναι να εκδιώξει τους Ναυτικούς Ομίλους από τις αίθουσες που κατέχουν από το 2006,μετά από παραχώρηση της ΕΙΟ και να τους στείλει σε κοντέινερ, για να διαχειριστεί εμπορικά το χώρο, όπως τον ενημέρωσε σε πρόσφατη συνάντηση τους ο πρόεδρος του ΟΠΑΑ κος Ευσταθίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝΑΤΚ κος Πούλος αναφέρθηκε στην πολυετή ιστορία των ομίλων και στον συνεχή πόλεμο που κάνει ο Δήμος Καλλιθέας εναντίον τους και την οικονομική ασφυξία που προκαλούν οι συνεχείς δικαστικές διαμάχες. Αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν ο Δήμος να μην αντιλαμβάνεται την προσφορά των Ομίλων στην κοινωνία.

Ο Πρόεδος του ΝΑΟΕΦ είπε για την διαφορετική αντιμετώπιση που έχει από την διαχείριση,όσον αφορά στα διπλά λιμενικά τέλη.  Επίσης είναι ακατανόητο να  έρχεται τώρα ο Δήμος και να διεκδικεί εξωπραγματικά ποσά προτεραίων ετών όταν εξ αιτίας των παραλείψεων των  υπηρεσιών του Δήμου,η προετοιμάσια του νομικού πλαισίου για τη νομιμοποιήση των  λιμενικών τέλων, δεν υφίσταται πρίν το 2017.

Ο Πρόεδρος του ΙΟΠ ΔΕΗ μίλησε για το παρελθόν και για την τότε υποστηρικτική αντιμετώπιση στους Ναυτικούς ομίλους από τον αείμνηστο Γιάννη Γάλλο. Θα τρίζουν τα κόκαλα του είπε, αν έβλεπε τους σημερινούς διαχειριστές.

Στην συνέχεια ο Γεν. Γραμματέας και η Αντιπρόεδρος της ΕΙΟ είπαν πως αφ΄ ενός  εντυπωσιάστηκαν από την μεγάλη προσέλευση των μελών και πως θα στηρίξουν τους Ομίλους και θα τους προστατέψουν  από  την προσπάθεια του Δήμου να τους εκδιώξει.

Ο  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κος Κώστας Ασκούνης αφού ανέτρεξε  σε όλο το νομικό πλαίσιο, το οποίο κατοχυρώνει τους ομίλους στη μαρίνα, δήλωσε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του στα πρώτα ΔΣ από το Σεπτέμβριο να μπει το θέμα και να λυθεί προς όφελος των ομίλων.

Ο κος Γιώργος Αντωνακάκης έκανε μια ιστορική διαδρομή για την διαφορετική αντίληψη που είχε στο παρελθόν ο Δήμος, όταν ενίσχυε τους ομίλους με προπονητές και υλικά. Τόνισε δε πως και αυτός θα σταθεί στο πλευρό τους και πως στα πρώτα συμβούλια του Σεπτεμβρίου θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να δικαιωθούν.

Ο κος Ψαλιδόπουλος μίλησε για την ανάγκη να καταθέσουν όλες οι παρατάξεις την θέση τους για το θέμα και να σχηματιστεί ενιαίο μέτωπο στο ΔΣ για να μπορέσει να παραμείνει η μαρίνα ως κοινωνικό αγαθό στους Καλλιθεάτες και να μην δοθεί ως βορά στο μεγάλο κεφάλαιο για εμπορική χρήση.

Ο νεοεισελθής στο ΔΣ κος Χρήστος Ιωαννίδης παραδέχτηκε πως δεν έχει αρκετή πληροφόρηση για τα θέματα της μαρίνας και θα φροντίσει σύντομα να αποκτήσει. 

Στην συνέχεια ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Συνέλευσης κο Αντωνόπουλο, η εξουσιοδότηση των μελών στα διοικητικά τους συμβούλια να προχωρήσουν από κοινού σε όποιες νομικές ή άλλες ενέργειες κρίνουν απαραίτητες για την υπεράσπιση των ομίλων και των μελών τους, η οποία και του δόθηκε ομόφωνα.

Κατόπιν αυτού ο Πρόεδρος έκλεισε τη συνέλευση.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Ο άνθρωπος που αναλαμβάνει την ΕΥΠ η οποία θα έχει…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel