Θα μείνουν κλειστά τα Πανεπιστήμια δήλωσε η υπουργός παιδείας

Το πώς θα λειτουργούν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία από τις 11 Ιανουαρίου περιέγραψε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης των μαθητών, ενώ εξήγησε ότι θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων. Αυτό έχει ως σκοπό να μην δημιουργείται συνωστισμός των μαθητών και των γονέων.

Επιπλέον, τα διαλείμματα των τάξεων θα πραγματοποιούνται διαφορετικές ώρες, ενώ θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων.

Όσον αφορά στα επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς, η κ. Κεραμέως γνωστοποίησε ότι θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14.00 έως τις 17.00.

Επίσης, η υπουργός τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν από τον γενικό πληθυσμό, πόσο μάλλον οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η υπουργός σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αφού όπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά.

Τέλος, για τα Πανεπιστήμια εξήγησε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για δια ζώσης μαθήματα, ενώ όπως είπε η υπουργός θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες. Ωστόσο, η ίδια δεν απάντησε περί ενοικίων.

Πηγή: vradini.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Δημήτρης Κάρναβος-Ψηφιακή έκδοση πιστοποιητικών του Δήμου

Απάντηση

Recommended
Γεγονότα 1066 - Ο Εδουάρδος ο Εξομολογητής πεθαίνει άτεκνος, προκαλώντας…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: