Θα ρυθμίσουν την αυτοδυναμία ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ;

Στην Βουλή το άρθρο της «Εστίας» για τους αλλοδαπούς της Α΄ Αθηνών – Ερώτησις Κικίλια

ΘΥΕΛΛΑ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της «Εστίας» αναφορικώς με το ζήτημα της αλλοιώσεως της συνθέσεως του εκλογικού σώματος δι’ αθρόων χορηγήσεων υπηκοότητος σε αλλοδαπούς. Και όμως, η Κυβέρνησις τηρεί μέχρι στιγμής αιδήμονα σιγή, ενώ το ζήτημα προσλαμβάνει διαστάσεις φθάνοντας στην Βουλή, όπου σχετική ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Βασίλης Κικίλιας. Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει «αθορύβως» την δουλειά του, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Αλέξης Χαρίτσης αρκείται να προβαίνει σε δηλώσεις περί της ετοιμότητος του κρατικού μηχανισμού να διεξαγάγει εκλογές ακόμη και τον Μάιο. Φυσικά και το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να είναι έτοιμο για τις εκλογές, αλλά ταυτοχρόνως πρέπει να εγγυάται όρους αδιαβλήτου για αυτές. Και τούτο σημαίνει, μεταξύ άλλων, κανονική καταγραφή των δικαιουμένων –ηθικώς και νομικώς– να ψηφίζουν.

Τώρα όμως έχει αποκαλυφθεί ότι η Κυβέρνησις προκρίνει την ομάδα εκείνη που θα έπρεπε να είναι η τελευταία. Πολιτογραφεί κατά προτεραιότητα κάποιους Αλή, κάποιους Ουαχάμπ και κάποιες Εμινέ. Από 14.178 που ήσαν το 2015 οι αποδόσεις ιθαγενείας, εκτοξεύθηκαν στις 33.487 το 2016 και στις 34.814 το 2017. Την σειρά τους περιμένουν ακόμη 49.711!

Εν τω μεταξύ, η διαδικασία για την θεσμοθέτηση της ψήφου των Αποδήμων Ελλήνων δολιχοδρομεί. Η Κυβέρνησις ανακαλύπτει καθημερινώς νέα εμπόδια για να την καθυστερήσει και νέα τεχνάσματα για να εξαλείψει την επίπτωσή της στο εκλογικό αποτέλεσμα· ενώ ο Αλή και η Εμινέ θα έχουν ψήφο που ενδεχομένως θα κρίνει την αυτοδυναμία. Μαζί με την απάντηση που πρέπει να δώσει στην ερώτηση του κ. Κικίλια, ο υπουργός των Εσωτερικών θα πρέπει να δώσει και εξηγήσεις για την κυβερνητική εμπάθεια έναντι των Ελλήνων. Και ιδίως των Αποδήμων.

διάβασε και αυτό  Μήνυμα συστράτευσης και αλληλεγγύης στη μάχη κατά του κορωνοϊού στέλνει, με δήλωση της, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τους εχθρεύεται άραγε, επειδή έφυγαν και δεν θα της πληρώνουν φόρους για να χρηματοδοτεί το σπάταλο κομματικό κράτος που οικοδομεί; Ή μήπως τα αίτια είναι βαθύτερα; Στο κάτω-κάτω της γραφής, ο Αλή και η Εμινέ ουδόλως σκοτίζονται για το αν εδόθησαν τα ιερά και τα όσια του Έθνους μας στους Σκοπιανούς. Για αυτούς, το τι σημαίνει Μακεδονία υπερβαίνει το γνωσιολογικό τους επίπεδο. Στην Ουαγκαντούγκου της Αφρικής δεν είχαν ούτε Αριστοτέλη ούτε Μέγα Αλέξανδρο…

Πέρα όμως από αυτά, όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Κικίλιας, παίζει ρόλο και η χρονική συγκυρία. Είναι τυχαίο ότι η Κυβέρνησις επιταχύνει τις διαδικασίες στις παραμονές των εκλογών; Τονίζει σχετικώς στην ερώτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς που θα έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με διαδικασίες εξπρές, οι οποίες αφήνουν ερωτήματα τόσο για την επιλογή όσο και για τον χρόνο των κριτηρίων απόδοσης.

Το ζήτημα της απόδοσης ιθαγένειας είναι ιδιαίτερης σημασίας και απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς από την Πολιτεία, η οποία οφείλει να εξετάσει προσεκτικά όλες τις παραμέτρους. Ερωτηματικά προκαλεί ο χρόνος ανακοίνωσης αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας, ειδικά όταν διακηρυγμένος στόχος της είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών πολιτογράφησης χιλιάδων αιτούντων.

Δεν είναι τουλάχιστον κομψό τέτοιες αλλαγές να εξαγγέλλονται και να εφαρμόζονται ενώ επίκεινται εκλογές. Η διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας αποτελεί κορυφαία πράξη και δεν πρέπει επ’ ουδενί να εντάσσεται σε κομματικούς σχεδιασμούς ή να εκλαμβάνεται ως μέρος τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση έχει εγγράψει ήδη στους εκλογικούς καταλόγους της Α΄ Αθηνών 43.000 αλλοδαπούς ψηφοφόρους, ενώ αρνείται πεισματικά το αίτημα της ψήφου των Αποδήμων Ελλήνων.

διάβασε και αυτό  Ο ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Πότε ακριβώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τις αλλαγές για την απόδοση της ιθαγένειας;

Ποιοί θα είναι οι νέοι όροι πολιτογράφησης;

Με τα νέα κριτήρια, πόσοι νέοι αιτούντες υπολογίζεται ότι θα λάβουν την ιθαγένεια;

Πόσες είναι οι νέες εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους της Α΄ Αθηνών από ψηφοφόρους που απέκτησαν πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια; Αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν, με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε να αλλάξει άρδην το εκλογικό σώμα της Α΄ Αθηνών;».

Πράγματι, η Α΄ Αθηνών, όπως άλλωστε επεσήμανε η «Εστία», είναι μία κομβική περιφέρεια για το εκλογικό αποτέλεσμα. Και εκεί έχουν συγκεντρωθεί 43.000 νέοι ψηφοφόροι, επί 50.000 ή 60.000 συνόλου πολιτογραφηθέντων σε όλη την Ελλάδα. Τους αριθμούς αυτούς επιβεβαιώνουν κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι υποστηρίζουν, επίσης, ότι από τους 43.000 της Α΄ Αθηνών μόνον (!) τα 2/3 είναι αλλοδαποί και οι υπόλοιποι Έλληνες μαθητές που έφθασαν στην ηλικία που τους δίδει δικαίωμα του εκλέγειν.

Ο,τι και να λέγουν, όμως, οι πολιτικοί ή υπηρεσιακοί παράγοντες, η ουσία είναι μία. Η αυτοδυναμία της Κυβερνήσεως που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές θα κριθεί για λίγες χιλιάδες ψήφων. Αυτό, τουλάχιστον, υποδεικνύουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων μηνών. Με ποιο, λοιπόν, ηθικό δικαίωμα η Κυβέρνησις προσμετρά στην διαμόρφωση του αποτελέσματος την ψήφο κάποιων αλλοδαπών που έφθασαν εδώ –Κύριος οίδε με τι είδους διαδικασίες– και όχι των Αποδήμων Ελλήνων;

πηγή: http://www.estianews.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Δημοσιογράφος είναι, με βάση την «ετυμολογία» της λέξης,  ο οποιοσδήποτε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel