fbpx
15 °C Athens, GR
27 Νοεμβρίου 2020

Θεοδωρικάκος: 130 εκατ. ευρώ μέσω «Αντώνη Τρίτση» για Smart cities

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενεργοποίησης του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης «Αντώνης Τρίτσης», ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, υπέγραψε σήμερα μία νέα Πρόσκληση, συνολικού ύψους 130 εκατ. ευρώ, που αφορά στις έξυπνες πόλεις.
Με την Πρόσκληση καλούνται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας, για την υποβολή προτάσεων, προκειμένου να ενταχθούν στο «Αντ. Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πρόσκληση ΑΤ08

Στην Πρόσκληση ΑΤ08, με τίτλο: «Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19» προβλέπεται η χρηματοδότηση δράσεων για:
 Πολιτική Προστασία – Ασφάλεια
 Κινητικότητα
 Υγεία – Πρόνοια
 Ηλεκτρονική διακυβέρνηση
 Εκπαίδευση
 Πολιτισμό – Τουρισμό
 Διαχείριση στερεών αποβλήτων – Κυκλική Οικονομία
 Ενέργεια
 Επιχειρηματικότητα
 Αγροτικά

Στο πλαίσιο αυτό, και υπό τις εντεινόμενες πιέσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς και της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ευφυείς τεχνολογίες και δράσεις μπορούν να προσφέρουν πολυπληθή εργαλεία για την ασφάλεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τη διευκόλυνση της επαφής αυτών με τις υπηρεσίες, αλλά και τη βιώσιμη διαχείριση του
φυσικού περιβάλλοντος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ.
Απώτερος σκοπός είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των εργαλείων της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών. Η ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας με τη χρήση της τεχνολογίας που σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των Δήμων και Περιφερειών της χώρας.
Παράλληλα, προωθείται η κοινωνική, οικονομική και πολιτική ένταξη των δημοτών χωρίς διακρίσεις, ενισχύοντας τη συμμετοχική Δημοκρατία και την ανοιχτή διακυβέρνηση στη λήψη των αποφάσεων.

Related articles

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ …ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Εκθεση του πολυβραβευμένου φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου με τίτλο : “Από το Ρίο με Αγάπη”.  Η έκθεση, μοναδική φιλοξενείται στους χώρους της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ), στην οδό Πόντου 12, στα Ιλίσια. Ο Βασίλης Κουτρουμάνος είχε δώσει και μια συνέντευξη στο kalitheapress αλλά και δημιούργησε  την εκπομπή ”Φωτογραφίζοντας Ραδιοφωνικά τον Κόσμο” η οποία θα βρίσκεται στο νέο […]

Συλλήψεις στην Αθήνα- Κύκλωμα μεγάλης διακίνησης Ναρκωτικών

Ένα τόνο ακατέργαστης κάνναβης, κατέσχεσε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ συνέλαβε και μέλη του κυκλώματος διακίνησης. Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από έρευνες, κατάφερε να συλλάβει έναν 32χρονο Ιταλό και μία 27χρονη ομοεθνή του, μέλη εγκληματικής οργάνωσης εισήγαγαν, από την Αλβανία, μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης με σκοπό τη διακίνησή της στην Ελλάδα, την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *