Ιστορία και Αρχές Επαγγελματικού Μακιγιάζ

Η Εύη Λειβαδίτη ασχολείται χρόνια με το γυναικείο Μακιγιάζ αποφάσισε πριν λίγο καιρό με την βοήθεια της Γεωργίας Τουϊσούζογλου να γράψουν ένα βιβλίο που αφορά την Ιστορία αλλά και τις αρχές του Επαγγελματικού Μακιγιάζ. Καλύτερα όμως ας αφήσουμε την Εύη και την Γεωργία να μας το παρουσιάσουν όπως το αναφέρουν στο εξώφυλλο τους.

Αντικείµενο του βιβλίου είναι το γυναικείο µακιγιάζ. Σκοπός του µακιγιάζ είναι η βελτίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου. Είναι η ανάδειξη των όµορφων χαρακτηριστικών και η απόκρυψη των όποιων ατελειών. Με άλλα λόγια, είναι η δηµιουργία της οµορφιάς, η οποία, σύµφωνα µε τον Αµερικανό φιλόσοφο Ralph Waldo Emerson (1803-1884), είναι τέχνη. Σκοπός, λοιπόν, της τέχνης του µακιγιάζ είναι η δηµιουργία οφθαλµαπάτης. Άλλωστε, ετυµολογικά η λέξη «µακιγιάζ» προέρχεται από το γαλλικό ρήµα maquiller (καµουφλάρω, αλλάζω, συγκαλύπτω).

Δεδοµένου ότι το µακιγιάζ έχει τη δική του ιστορία, γίνεται αρχικά µια ιστορική αναδροµή ανά τους αιώνες. Από αρχαιοτάτων χρόνων, ο άνθρωπος συνήθιζε να βάφει και να διακοσµεί το πρόσωπο και το σώµα του όχι µόνο για καλλωπιστικούς, αλλά και για κοινωνικούς και θρησκευτικούς λόγους, καθώς, πολλές φορές, το µακιγιάζ χρησίµευε ακόµα κι ως µέσο έκφρασης. Ξεκινώντας από την αρχαιότητα και φτάνοντας ως τη σύγχρονη εποχή, κάνουµε ένα ταξίδι στον χρόνο και τον κόσµο του µακιγιάζ, παρατηρώντας τα διαφορετικά πρότυπα οµορφιάς που επέβαλε η κάθε εποχή.

Στη συνέχεια, καλύπτονται οι βασικές αρχές του µακιγιάζ, όπως είναι η χρωµατολογία, οι σκιάσεις και οι φωτισµοί, η προσωπολογία, τα εργαλεία και υλικά για ένα ολοκληρωµένο µακιγιάζ, καθώς και µια γκάµα τεχνικών επαγγελµατικού µακιγιάζ, καταλήγοντας στη ζωγραφική σώµατος και προσώπου (face και body painting), την περιγραφή των βασικότερων µεταµορφώσεων και special effects.

διάβασε και αυτό  Κυριάκος Μητσοτάκης 'Αμεσες αποζημιώσεις

Ποια όμως είναι η Εύη Λειβαδίτη και η Γεωργία Τουϊσούζογλου

Η Εύη Λειβαδίτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Λόγω της αγάπης της για τη ζωγραφική, τα τελευταία δύο χρόνια του σχολείου παρακολούθησε µαθήµατα σε ιδιωτικό εργαστήρι για να προετοιµαστεί για τις εξετάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών. Ωστόσο, για προσωπικούς λόγους, η ζωή της άλλαξε πορεία και σπούδασε Λογιστική. Παντρεύτηκε, έκανε δυο παιδιά και δούλεψε για κάποια χρόνια στον Ε.Ο.Τ. και σε έναν ραδιοφωνικό σταθµό. Το 1996, όµως, η ζωή της άλλαξε για ακόµα µια φορά πορεία. Αποφάσισε να φοιτήσει σε ιδιωτική σχολή make up artist και στο τέλος του πρώτου έτους της φοίτησής της κέρδισε το πρώτο βραβείο body painting, σε διαγωνισµό που είχε διοργανώσει η σχολή, και µια υποτροφία. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε να δουλεύει ως καθηγήτρια. Από το 1997 ως το 2013 δούλεψε σε αρκετές ιδιωτικές σχολές της Αθήνας και της γεννήθηκε η ιδέα να γράψει ένα βιβλίο πάνω στο αντικείµενο του επαγγελµατικού µακιγιάζ. Αλλά τα χρόνια περνούσαν και το όνειρό της παρέµενε ανεκπλήρωτο. Το καλοκαίρι του 2013 δίδαξε για τελευταία φορά. Και κάπως έτσι γνώρισε τη Γεωργία…

Η Γεωργία Τουϊσούζογλου γεννήθηκε στο Εδιµβούργο και µεγάλωσε στην Αθήνα. Από µικρή της άρεσε να γράφει. Σπούδασε Γλωσσολογία και παραδίδει µαθήµατα αγγλικών, ενώ περιστασιακά αναλαµβάνει και µεταφράσεις. Ωστόσο, από µικρή την ενδιέφερε και το µακιγιάζ. Το 2013 αποφάσισε να παρακολουθήσει µαθήµατα επαγγελµατικού µακιγιάζ σε ιδιωτική σχολή. Και κάπως έτσι γνώρισε την Εύη…

Δημήτρης Μπιζιώτας

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Αναθεωρήθηκε προς τα επάνω η μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: