Κάλαντα και παιδικά γέλια στο Μέγαρο Μαξίμου

Την αρχή έκαναν αγόρια και κορίτσια από τη Χειμάρρα και τη Δρόπολη, ντυμένα με παραδοσιακές ενδυμασίες. Είπαν τα κάλαντα και στη συνέχεια χόρεψαν τραγουδώντας ηπειρώτικους σκοπούς, υπό τους ήχους ακορντεόν, κλαρίνου, τυμπάνου και βιολιού.

Ακολούθησαν παιδιά που υποστηρίζονται από την ένωση φιλανθρωπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί», τα οποία απέσπασαν ζεστά χαμόγελα με τη ζωντάνια, την αστείρευτη χαρά τους και τα τρίγωνά τους. Τα παιδιά δώρισαν στον πρωθυπουργό μία μπλούζα με το σήμα του «Μαζί για το Παιδί» και μία κάρτα με τα ονόματά τους.

Τη «σκυτάλη» πήρε ο οργανισμός «Θεόφιλος», ο μοναδικός μη κυβερνητικός φορέας στην Ελλάδα που υποστηρίζει πολύτεκνους και υπερπολύτεκνους. Αγόρια και κορίτσια τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Χίου και στη συνέχεια μια παραλλαγή από ικαριώτικα κάλαντα, τα οποία «χρωμάτισαν» με στίχους για τη σημασία της οικογένειας και τη χαρά του να αποκτάς παιδιά.

“Τα παιδιά είναι ευτυχία
σας μιλάει η εμπειρία
τα παιδιά είναι ευλογία
της Ελλάδος σωτηρία”
Εξίσου συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο κ.Παλιάκης Δαμιανός, πατέρας 7 παιδιών προσκάλεσε επίσημα τον Πρωθυπουργό στο σπίτι του ώστε να γνωρίσει από κοντά την μεγαλύτερη οικογένεια στην Ελλάδα, του πάτερα του Στρατή Παλιάκη με τα 13 παιδιά και τα 78 εγγόνια!!! Πρόσκληση που αποδέχθηκε με πολύ χαρά και ο Πρωθυπουργός.
Στο κλείσιμο ο Πρωθυπουργός μίλησε για την δίκη του οικογένεια που σταμάτησε στα 3 παιδιά άλλα και του πατέρα του που έκανε 4 παιδιά και μίλησε για την στήριξη που υπάρχει και θα υπάρχει στην οικογένεια και ιδιαίτερα στην πολύτεκνη οικογένεια από την σημερινή κυβέρνηση.

Εμπνευσμένος από τους στίχους, ο πρωθυπουργός τόνισε πως τα παιδιά είναι ευλογία, σημείωσε πως η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών που θέλουν να αποκτήσουν πολλά παιδιά -όπως το επίδομα ύψους 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννα που θα ισχύσει από το προσεχές έτος. Φωτογραφήθηκε με τα αδέλφια που ήταν στη χορωδία ενώ τα μέλη του «Θεόφιλου» -που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους- του έδωσαν ένα εικόνισμα με τους προστάτες αγίους των πολύτεκνων οικογενειών.kalitheapress gr

Ακολούθησε η Πολιτιστική και Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελλορίζου, η οποία τραγούδησε κάλαντα και μια μαντινάδα προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Την «αυλαία» έκλεισαν μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού.kalitheapress grkalitheapress grkalitheapress gr

πηγή: https://www.newsit.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως συνεχίζεται η διάθεση θερμαινόμενων χώρων…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: