ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

«Σταματήστε την τουρκική κατοχή!Σταματήστε την εθνοκάθαρση της Τουρκίας»!

Αυτό τονίζουν οι Κούρδοι της Αθήνας και μας καλούν σε συγκέντρωση το απόγευμα της Πέμπτης  17 Οκτωβρίου και ώρα 17.30’ και κάθε Πέμπτη «ενάντια στην τουρκική κατοχή και την εθνοκάθαρση των Κούρδων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία».

 

Υπό την τυραννίαν του Οθωμανικού δεσποτισμού… κανένας, οποιασδήποτε τάξεως και θρησκείας, δεν είναι σίγουρος μήτε δια την ζωήν του, μήτε δια την τιμήν του, μήτε δια τα υποστατικά του. Ρήγας Φεραίος

«Επαναστατική Προκήρυξις»

 

Δυστυχώς δεν άλλαξαν πολλά πράγματα από τότε ως προς τον Οθωμανικό Δεσποτισμό…

Και επειδή Ναι, δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω και να τα ξεκινήσουμε όλα από την αρχή, μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε σήμερα για ένα καλύτερο τέλος ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της Κουρδικής κοινότητας και της Βαλκανικής Ένωσης Φιλίας και ας βρεθούμε όσοι μπορούμε αύριο στα προπύλαια σε μια διαμαρτυρία για την Τουρκική βαρβαρότητα που δεν έχει τέλος ανα τους αιώνες  .

 

Για την βάναυση καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων μιας κυρίαρχης χώρας, μαζί με τις προκλητικές παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Για μια ακόμη γενοκτονία που συντελείται στον 21ο αιώνα και έρχεται να προστεθεί στις τόσες  ανίερες προηγούμενες, χωρίς καμιά ντροπή και τιμωρία, για μια ακόμη φορά από την Διεθνή κοινότητα…

Για την απροκάλυπτη τρομοκρατία και τις απειλές του “Σουλτάνου” και στην δική μας χώρα , ως την επόμενη που θα έχει την ίδια τύχη με την καταπάτηση των συνόρων της, θυσία στο βωμό του οράματός του για την “γαλάζια πατρίδα”…

 

Το οφείλουμε στο μέλλον των παιδιών μας,  να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων, να σηκωθούμε από τους καναπέδες και  να είμαστε αύριο ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ για να ενώσουμε την φωνή μας με αυτή των διοργανωτών και να διαμαρτυρηθούμε υψώνοντας το ανάστημα μας στην αδικία και την κατάφωρη παραβίαση κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου!

Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί από αυτούς που τον καταστρέφουν, αλλά από αυτούς τους βλέπουν και δεν κάνουν τίποτα.

 

Αναλυτικά το Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν,  το απόγευμα της Πέμπτης, με αφορμή την τουρκική εισβολή στη Ροζάβα, έχει ως εξής :

Η πρόσφατη απόφαση του Προέδρου των Η.Π.Α., να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Βόρεια και Ανατολική Συρία, άφησε τους λαούς της περιοχής εκτεθειμένους στη μανία του καθεστώτος Ερντογάν. 

Από τις 9 του μήνα, οι άμαχοι Κούρδοι πολίτες και οι άλλες εθνότητες της Rojava υφίστανται μια άνευ προηγουμένου σφαγή από τα τουρκικά στρατεύματα και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους τους.

Ο λαός που έδωσε δέκα χιλιάδες μάρτυρες στον αγώνα ενάντια στην ISIS έχει εγκαταλειφθεί από τους δυτικούς του ‘συμμάχους’ και βρίσκεται προ των πυλών μιας γενοκτονίας εκ μέρους του φασιστικού τουρκικού καθεστώτος.

Καλούμε τώρα τη διεθνή κοινότητα και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση ενάντια στη φασιστική τουρκική επέμβαση και την σφαγή των Κούρδων και των συμμάχων τους! Καλούμε όλους τους πολίτες που πιστεύουν στα δημοκρατικά ιδεώδη και στο δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση να πουν ένα ΟΧΙ στο νέο αυτό έγκλημα του Ερντογάν!

Όλοι στην πορεία, αυτή την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου και ώρα 17.30’.

Σημείο συγκέντρωσης: Προπύλαια.

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

 

Επίσης από την Βαλκανική Ένωση Φιλίας (ΒΕΦ ), εκδόθηκε το κάτωθι Δελτίο τύπου:

 

Αθήνα 9-10-2019
Δελτίο τύπου
Η Βαλκανική Ένωση Φιλίας (ΒΕΦ ) Εκφράζει την ανησυχία της και την οργή της για την απαράδεκτη εισβολή της Τουρκίας στην Συρία. Η Τουρκία, αγνοώντας και παραβιάζοντας την Διεθνή Νομιμότητα εισέβαλε στην Συρία για να εξοντώσει τους Κούρδους που κατοικούν στην περιοχή της εισβολής τους. Το Κράτος που ατιμώρητο προκάλεσε τόσες γενοκτονίες (Ποντίων – Αρμενίων ) σήμερα επιδιώκει και την εξόντωση των Κούρδων! Έναν αρχαιότατο λαό, εξήντα περίπου εκατομμυρίων ο οποίος σήμερα ζει σε διάφορες χώρες δίχως δική του πατρίδα.

Οι Μεγάλες Δυνάμεις και οι Διεθνείς οργανισμοί παρακολουθούν αδιάφοροι το έγκλημα των Τούρκων εναντίον του Κουρδικού Λαού !

Η ΒΕΦ καλεί κάθε πολίτη να εκφράσει την αντίθεσή του στην βάρβαρη εισβολή για να μην προστεθούν στα εκατομμύρια διωγμένων ανθρώπων από τις εστίες τους!!

Καλούμε την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΗΕ, ΝΑ ΠΑΡΈΜΒΟΥΝ ΕΓΚΑΊΡΩΣ να σταματήσει η ολοκλήρωση μιας νέας γενοκτονίας !!
Η ΒΕΦ ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΙ τον αγώνα για να σταματήσει αυτό το απάνθρωπο ξεκλήρισμα ενός Λαού

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τριών (53) αλλοδαπών προέβησαν,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!