Καλλιθέα: 9η αναβολή και παραμονή στην εργασία για “παρατασιούχους” της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Για τον Ιούλιο αναβλήθηκε για 9η φορά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει ασκηθεί από συμβασιούχους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του Δήμου Καλλιθέας, με αίτημα την παραμονή τους στην εργασία τους. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται από τον Δήμο Καλλιθέας με προσωρινή διαταγή που έχει εκδοθεί υπέρ τους και η ισχύς της οποίας ανανεώνεται κάθε φορά που αναβάλλεται η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr παρόντες στην αίθουσα του Δικαστηρίου προς υποστήριξη των εργαζομένων ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων Ραφαήλ Μηλιώνης και ο Αντιδήμαρχος Καλλιθέας Κωνσταντίνος Κόκουλος. Όλες οι πλευρές ελπίζουν έως τις 5 Ιουλίου, ημερομηνία για την οποία αναβλήθηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών, να έχει επιλυθεί οριστικά το μείζον θέμα που έχει ανακύψει με την έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 και όλοι οι αιτούντες να έχουν περιληφθεί στους οριστικούς πίνακες των αποτελεσμάτων.

Ο δικηγόρος των εργαζομένων κ. Λάμπρος Ντουματσάς δήλωσε στοepoli.gr αναφορικά με την πολλοστή αναβολή της υπόθεσης:

«Η προσπάθεια των εργαζομένων, του σωματείου τους και του Προέδρου κ. Ραφαήλ Μηλιώνη, καθώς και η συμπαράσταση του Δήμου Καλλιθέας στα δίκαια αιτήματά τους επιβραβεύτηκε μέσω της παράτασης της εργασιακής σχέσης τους με τον Δήμο Καλλιθέας για τουλάχιστον 3 έως 4 μήνες.

Το Δικαστήριο κατανόησε τη σημασία της συνέχισης της εργασιακής σχέσης τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τον ίδιο τον Δήμο, η υπηρεσία καθαριότητας του οποίου δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς την παρουσία τους.

Το ζήτημα αυτό αναδείχθηκε στο Δικαστήριο, το οποίο πείστηκε για την κρισιμότητα και την σημασία της συνέχισης της εργασίας των εργαζομένων.

Πρέπει, όμως, επιπλέον να ειπωθεί ότι η καθυστέρηση της έκδοσης των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 δημιουργεί στρεβλώσεις και σοβαρές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, οι οποίες προς το παρόν αντιμετωπίζονται μόνο με την παρρησία κάποιων Δικαστικών Λειτουργών, όπως έγινε και εν προκειμένω».

πηγή: https://www.dikastiko.gr

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Καλλιθέα: Στο κοινό οι κλιματιζόμενοι χώροι των ΚΑΠΗΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: