Καραντίνα σε γηροκομείο Μοσχάτου

Σε καραντίνα τέθηκε γηροκομείο στο Μοσχάτο καθώς νοσηλεύτρια ανιχνεύτηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκεφθεί το γηροκομείο για να διενεργήσει τεστ, τόσο στους εργαζομένους όσο και στους ηλικιωμένους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ανέφερε ότι στο γηροκομείο φιλοξενούνται περίπου 60 ηλικιωμένοι, ενώ σε αυτό βρίσκεται και η μητέρα του, η οποία είναι καλά στην υγεία της, όπως τόνισε.
Ο δήμος παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και περιμένει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για το τι ακριβώς πρέπει να κάνει περαιτέρω, σημείωσε ο κ. Ευθυμίου.

Εν τω μεταξύ, ανησυχία προκαλούν τα αυξανόμενα περιστατικά ανευθυνότητας που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα καθώς αποτελούν «κρυφές» εστίες μεταδοτικότητας του ιού ενώ σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί οι ελεγκτικές αρχές για τον εντοπισμό των απείθαρχων. Η απόφαση για να αυξηθούν οι έλεγχοι στους τόπους καραντίνας που έχουν δηλώσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κρίνεται επιβεβλημένος αφού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, 700 – 800 άτομα που ήταν σε περιορισμό έχουν εντοπιστεί να σπάνε την καραντίνα και να βρίσκονται εκτός του χώρου αυτοπεριορισμού, με κίνδυνο να μεταδώσουν τον κορονοϊό σε όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Πηγή: ert.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» εκφράζει την ειλικρινή θλίψη της για…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel