Καταγγελια Κομματικών Οργανώσεων Καλλιθέας για παρουσία της Χρυσης αυγής στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Σήμερα 25η Μαρτίου, στην παρέλαση της Καλλιθέας οι φασίστες δολοφόνοι ΝΑΖΙ της Χρυσής αυγής με την κάλυψη της αστυνομίας και των ΜΑΤ επιχείρησαν να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας που προσπάθησε να προστατέψει τους φασίστες να «κάνουν τη δουλείας τους ανενόχλητοι» και έριχνε στο «ψαχνό» σε μέλη σωματείων και φορέων της Καλλιθέας στέλνοντας αρκετούς από αυτούς στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι από γκλοπ.

Το σχέδιο τους ήταν  προσχεδιασμένο. Από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στην οδό Μεταμορφώσεως, στις Τζιτζιφιές, ενώ βρισκόντουσαν, από ότι όλα δείχνουν, σε συνεννόηση με την  αστυνομία η οποία τους παρακολουθούσε να συγκεντρώνονται και τους παρείχε πλήρη κάλυψη (βλ. φωτο 1). Στη συνέχεια με τη συνοδεία της αστυνομίας οι χρυσαυγήτες κατευθύνθηκαν προς την πλ. Κύπρου, με επικεφαλής τον  υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της «Ελληνικής Αυγής» Πέτρο Σαμαρτζοπάνο (βλ φωτο 2και 3). Μόλις τα φασιστοειδή έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα και με μεγάλη βιαιότητα απέναντι στους συγκεντρωμένους με σκοπό να διαλύσουν το πλήθος που διαδήλωνε ενάντια στην παρουσία των φασιστών. Παράλληλα άφηναν ανενόχλητους τους χρυσαυγήτες να χαιρετούν ναζιστικά να βρίζουν και να απειλούν τους συγκεντρωμένους (βλέπε βίντεο).

Παρόλα αυτά η αποφασιστική και μαχητική στάση του λαού της Καλλιθέας ανάγκασε τα φασιστοειδή με γοργό βήμα να εγκαταλείψουν την πλατεία, πάντα με τη συνοδεία των αντρών των ΜΑΤ. Πήραν την απάντηση που τους άξιζε!

Απάντηση θα πάρει και η Δημοτική Αρχή που όλο το προηγούμενο διάστημα δείχνει μεγάλη ανοχή στα φασιστοειδή και στη δράση τους στην Καλλιθέα.  Που σήμερα μέλος  της παράταξης του Κάρναβου τόλμησε να μας πει «να αποδεχτούμε ότι το επόμενο διάστημα θα τους έχουμε μαζί μας στο Δημοτικό συμβούλιο».  Να τους θυμίσουμε ότι στη Καλλιθέα που κάθε στενό έχει προτομές ηρώων και χώματα βαμμένα με τη πάλη του λαού ενάντια στο Ναζισμό, Φασισμό δεν περνάνε αυτά!

 

Κ.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Επεισόδια με μολότοφ και προσαγωγές, μεταξύ χρυσαυγιτών και αστυνομικών δυνάμεων,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: