Καταδίκη από ολους για την επίθεση στη Νίκαια

Ο Πατριάρχης Μόσχας, ο Πάπας, αρχηγοί κρατών, αλλά και θρησκευτικοί ηγέτες καταδικάζουν την επίθεση της Νίκαιας

ΟΠατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν και στον Επίσκοπο Αντρέ Μαρέου της Νίκαιας για το θάνατο αθώων ανθρώπων ως αποτέλεσμα της ένοπλης επίθεσης στην Εκκλησία της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια.

“Με θλίβει βαθιά η είδηση ​​σχετικά με το θάνατο και τους τραυματισμούς των ενοριτών του καθεδρικού ναού της Νοτρ Νταμ ντε Νίκαια ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης που διαπράχθηκε από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι. Συμπάσχω βαθιά μαζί σας και με όλους τους Γάλλους σε αυτή την σκοτεινή ώρα” αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα.

Σύμφωνα με την άποψη του Ρώσου πατριάρχη, “οι τερατώδεις θηριωδίες που διαπράττονται με την χρήση ιερών θρησκευτικών συνθημάτων δεν θα είναι σε θέση να κλονίσουν την επιθυμία των ανθρώπων για ειρηνική ζωή, να τους κάνουν να ακολουθήσουν την κακή βούληση των εγκληματιών και να αναγνωρίσουν ως κανόνα την απάνθρωπη ιδεολογία της φρικαλεότητας και της βίας ” Ο ηγέτης της Ρωσικής Εκκλησίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς και τους αγαπημένους εκείνων που σκοτώθηκαν.

Την ίδια στιγμή μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από τη γαλλική πρεσβεία στη Μόσχα διαμαρτυρόμενοι για τη δημοσίευση των σκίτσων του Προφήτη Μωάμεθ στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo. Αστυνομικοί έφτασαν αργότερα για να διαλύσουν τη διαμαρτυρία.

Πάντως ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε προς κατευνασμό

πως θα ήταν αδύνατο να υπάρχουν περιοδικά παρόμοια με το γαλλικό Charlie Hebdo στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων λόγω περιορισμών στη νομοθεσία. «Ας μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία είναι εν μέρει μια μουσουλμανική χώρα · περίπου 20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζουν στη Ρωσία. Η επικρατούσα θρησκεία στη Ρωσία είναι ο χριστιανισμός, αλλά η χώρα μας είναι μοναδική, επειδή ζουν άνθρωποι από διάφορες εθνικές καταστάσεις και θρησκείες. Και όλες οι θρησκείες ζουν με πλήρη σεβασμό η μία για την άλλοη», είπε ο Πεσκόφ. “Επομένως, η ύπαρξη ενός τέτοιου περιοδικού είναι απολύτως αδύνατη, συμπεριλαμβανομένης της ισχύουσας νομοθεσίας μας”, είπε.

διάβασε και αυτό  ΟΑΕΔ: Ενεργοποιήθηκε η ανανεωμένη ψηφιακή πύλη- Σαφήνεια, λειτουργικότητα και εύκολη πλοήγηση

Ο ίδιος Πούτιν αντιδρώντας στην επίθεση την αποκάλεσε «κυνικό, βάναυσο έγκλημα», εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τις τραγικές συνέπειες των τελευταίων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία.

“Το κυνικό και βάναυσο έγκλημα που διαπράχθηκε σε μια εκκλησία είναι ιδιαίτερα εξωφρενικό. Έχουμε ξαναδεί ότι οι τρομοκράτες στερούνται απολύτως από ανθρώπινες έννοιες ηθικής. Προφανώς, ο πόλεμος κατά της διεθνούς τρομοκρατίας απαιτεί πραγματική ενοποίηση των προσπαθειών ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας”, δήλωσε ο Πούτιν και επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας “για την πλησιέστερη δυνατή αλληλεπίδραση με τους Γάλλους και άλλους ξένους εταίρους της σε όλες τις πτυχές των αντιτρομοκρατικών δραστηριοτήτων”.

Στο δια ταύτα πάντως, ένας ιερέας από τη Νίκαια, ο Gilles Florini, είπε ότι για δύο ή τρεις ημέρες προειδοποιήθηκαν για πιθανές επιθέσεις σε σχέση με την επερχόμενη Ημέρας των Αγίων Πάντων, ανέφερε το RIA Novosti. “Για δύο ή τρεις ημέρες, προειδοποιηθήκαμε ότι θα μπορούσαν να προκύψουν επιθέσεις όσο πλησιάζαμε στην Ημέρα των Αγίων Πάντων (1 Νοεμβρίου) … Ήμασταν λίγο σε εγρήγορση, αλλά δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε έτσι”, δήλωσε ο Φλόρινι στο BFMTV.

Παράλληλα ο επικεφαλής των Γάλλων Καθολικών εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για την τρομοκρατική επίθεση στον Καθεδρικό Ναό της Νίκαιας. Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Επισκοπικής Διάσκεψης, Monsignor Eric de Moulin-Beaufort, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τη Επισκοπή της Νίκαιας και τον επικεφαλής της. «Προσεύχομαι με έναν ειδικό τρόπο», γράφει ο ιεράρχης στο λογαριασμό του στο Twitter, “για τους κατοίκους της επισκοπής της Νίκαιας και για τον επίσκοπό τους, τον Monsignor Marceau.”

Ακόμη και η Τεχεράνη καταδικάζει την επίθεση. Οι ιρανικές αρχές καταδικάζουν έντονα την επίθεση εναντίον των ενοριών της Βασιλικής της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χαβάντ Ζαρίφ. «Καταδικάζουμε έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια. Αυτός ο αυξανόμενος φαύλος κύκλος – η ρητορική του μίσους, της πρόκλησης και της βίας – πρέπει να αντικατασταθεί με σύνεση και λογική “, έγραψε ο Javad Zarif στο Twitter. Ο Ζαρίφ σημείωσε ότι «ο ριζοσπαστισμός αναπαράγει μόνο περισσότερο ριζοσπαστισμό» και οι προκλήσεις δεν βοηθούν στην επίτευξη ειρήνης.

διάβασε και αυτό  Σάτυρος είχε παρασύρει 200 κορίτσια 13-18 ετών

Τέλος και ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε κοντά στα θύματα της «άγριας επίθεσης» στη Νίκαια.

Σε ένα τηλεγράφημα προς τον επίσκοπο της Νίκαιας, υπογεγραμμένο από τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, ο Πάπας Φραγκίσκος καταδικάζει «με τον πιο ενεργό τρόπο τέτοιες βίαιες τρομοκρατικές πράξεις» και ευλογεί «όλους εκείνους που αγγίζουν το δράμα». Ο Ποντίφικας προσεύχεται “ότι οι άνθρωποι θα δουν για άλλη μια φορά ο ένας τον άλλον ως αδελφούς και αδελφές και όχι ως εχθρούς”

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας ανακοίνωσε την αναβολή του ανοίγματος…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: