Κατσικάκι με μαστίχα σιγοψημένο στη γάστρα για την Τσικνοπέμπτη
Του executive chef Παναγιώτη Παπαδάκη.
Κατσικάκι με μαστίχα σιγοψημένο στη γάστρα για την Τσικνοπέμπτη
Υλικά
1½ κιλό κατσικάκι (ή αρνάκι) χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μερίδες.
½ κουτ. γλυκού μαστίχα, λιωμένη σε 1 κουτ. σούπας ζεστό λάδι.
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος.
2-3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια.
2 πιπεριές Φλώρινας κομμένες σε καρεδάκια.
3 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους.
3 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες.
1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι.
2 ντομάτες φρέσκιες, κομμένες κυβάκια.
μαϊντανό ψιλοκομμένο.
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και τα αφήνετε να μαριναριστούν σκεπασμένα για 3-4 ώρες. Τα μεταφέρετε σε πήλινη γάστρα με καπάκι και σκεπάζετε τη γάστρα.
Φτιάχνετε ένα ζυμαράκι με αλεύρι και νερό, το πλάθετε σε κορδόνι και σφραγίζετε γύρω-γύρω το καπάκι.
Ψήνετε σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ώρες ακόμα στους 140 βαθμούς.
Καλή επιτυχία..
Παναγιώτης Παπαδάκης.
Executive Chef italy kitchen and American, Internacional.
Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα