App Icon

Κατσικάκι με μαστίχα σιγοψημένο στη γάστρα για την Τσικνοπέμπτη

Του executive chef Παναγιώτη Παπαδάκη.
Κατσικάκι με μαστίχα σιγοψημένο στη γάστρα για την Τσικνοπέμπτη

Υλικά
1½ κιλό κατσικάκι (ή αρνάκι) χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μερίδες.
½ κουτ. γλυκού μαστίχα, λιωμένη σε 1 κουτ. σούπας ζεστό λάδι.
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος.
2-3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια.
2 πιπεριές Φλώρινας κομμένες σε καρεδάκια.
3 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους.
3 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες.
1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι.
2 ντομάτες φρέσκιες, κομμένες κυβάκια.
μαϊντανό ψιλοκομμένο.
αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και τα αφήνετε να μαριναριστούν σκεπασμένα για 3-4 ώρες. Τα μεταφέρετε σε πήλινη γάστρα με καπάκι και σκεπάζετε τη γάστρα.
Φτιάχνετε ένα ζυμαράκι με αλεύρι και νερό, το πλάθετε σε κορδόνι και σφραγίζετε γύρω-γύρω το καπάκι.

Ψήνετε σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ώρες ακόμα στους 140 βαθμούς.


Καλή επιτυχία..
Παναγιώτης Παπαδάκης.
Executive Chef italy kitchen and American, Internacional.

 

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Οι συνταγές της Μαρίας κόρης του Προκόπη Παυλόπουλου για Γεμιστά και Μελιτζάνες στο φούρνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Γράφει η Τασσώ Γαΐλα. Η Φώφη Μουρατίδου σύγχρονη Ελληνίδα ζωγράφος…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel