App Icon

ΚΙΝΑΛ συναινετική λύση στην ΚΟ χωρίς κάλπες ρόλοι σε Κεγκέρογλου, Σκανδαλίδη, Κατρίνη

Με απολύτως συναινετικές διαδικασίες και ομόφωνες απόφασηςέληξε η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ. Οι 22 βουλευτές του κόμματος ενέκριναν ομόφωνα το κείμενο που είχε συνταχθεί σύμφωνα με το οποίο, όπως έγραφε το iefimerida.gr την Κυριακή, μοιράστηκαν οι ρόλοι εκπροσώπησης της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Συγκεκριμένα ο Γραμματέας της ΚΟ, Βασίλης Κεγκέρογλου θα εκπροσωπεί το Κίνημα στις λειτουργικές και θεσμικές διαδικασίες εντός του Κοινοβουλίου, ενώ ο πρώτος και ο δεύτερος Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. κ. Κ. Σκανδαλίδης και Μ. Κατρίνης θα εκπροσωπούν το κόμμα στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις.

Τι αποφασίστηκε

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Για το μικρό αλλά κρίσιμο χρονικό διάστημα των 35 ή 42 ημερών έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου, έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και ακώλυτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Με τη σημερινή μας ομόφωνη απόφαση, ως κυρίαρχου οργάνου, ανατίθενται:

Στον Γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου, η θεσμική εκπροσώπηση της Κ.Ο. στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η εκπροσώπηση της Κ.Ο. ή ο ορισμός εκπροσώπου σε εκδηλώσεις κ.λπ. και η ευθύνη λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ιδίως σύγκληση της Κ.Ο. και συντονιστικού οργάνου, θέματα προσωπικού, συνεργατών κ.λπ.).

Στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη κατά σειρά ορισμού, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κ.Ο. και ιδίως στο νομοθετικό έργο, συζήτηση σχεδίων νόμων, προϋπολογισμού του Κράτους κλπ αλλά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο (επερωτήσεις, εξεταστικές επιτροπές, πρόταση δυσπιστίας, διευρυμένες συζητήσεις κ.λπ.), προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κ.λπ.

Επιπλέον συνεχίζουν να ισχύουν η υπευθυνότητα ανά κοινοβουλευτικό τομέα και η συμμετοχή των Βουλευτών ή άλλων στελεχών σε θεσμικά όργανα (π.χ. Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής) ή Επιτροπές της Βουλής, όπως έχουν οριστεί έως τώρα αλλά και η συνεργασία με τους επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες της Κ.Ο.
Κάθε άλλο θέμα, θα αντιμετωπίζεται από τον Γραμματέα της Κ.Ο. και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, σε συνεργασία με τον αρμόδιο ή τους συναρμόδιους Βουλευτές και τον Διευθυντή της Κ.Ο. και για θέματα μεγαλύτερης σπουδαιότητας θα συγκαλείται το συντονιστικό όργανο ή θα συνεδριάζει η Κ.Ο.

διάβασε και αυτό  Πέτρος Κασιμάτης : Αλέξανδρος Υψηλάντης Ο Τελευταίος Πρίγκηπας

Στα πρακτικά ζητήματα υπογραφών κλπ. η λύση που προκρίνεται είναι να εξουσιοδοτήσουν οι βουλευτές τον Β. Κεγκέρογλου, να υπογράφει, όχι ως πρόεδρος αλλά ως γραμματέας της ΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Κεγκέρογλου σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει:

«Έως την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, θα εισηγηθώ τη θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Κ.Ο. και τα καθήκοντα προέδρου της Κ.Ο., λειτουργικά και θεσμικά, να ασκεί ο γραμματέας της Κ.Ο. ενώ τα Κοινοβουλευτικά ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης. Επίσης ως προς τις αρμοδιότητες των βουλευτών για τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς και τις Επιτροπές της Βουλής, θα εισηγηθώ να συνεχίσουν ως έχουν».

Η σχετική συζήτηση έχει προκαλέσει τη δυσφορία πολλών στελεχών και βουλευτών καθώς θεωρούν ότι το ΚΙΝΑΛ πλήττεται όταν εμφανίζεται διχασμένο ή σε αναζήτηση ρόλων.

Λοβέρδος: Δεν χρειάζονται ψηφοφορίες

Ως προς το θέμα που ανέκυψε με την Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνεδριάζει τη Δευτέρα και ποιος εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στο Open τόνισε ότι ισχύει όσα προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Οπως αποκάλυψε μάλιστα, συνομίλησε με τον πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα ο οποίος συμφωνεί ότι η εκδημία δεν αλλάζει τον κανονισμό της Βουλής. Πρόσθεσε ότι μετά από αυτό το συγκλονιστικό γεγονός, υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξης. «Αυτά λύνονται με τα μάτια, δεν χρειάζονται δηλώσεις ή ψηφοφορίες, πάμε ως έχουμε».

Οθωνας: Τώρα που «έφυγε η μαμά» από το σπίτι να αποδείξουμε ότι ενηλικιωθήκαμε

Ο διευθυντής του γραφείου της Φώφη Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας σε αιχμηρή ανάρτησή του προέτρεψε τους πάντες να (από)δείξουν ότι έχουν «ενηλικιωθεί», καλώντας τους να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα τη νέα κατάσταση.

διάβασε και αυτό  ΔΕΘ 2021: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Παρασκευή – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

«Η συζήτηση περί ρόλων στην ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής για 35 μέρες, γίνεται περί όνου σκιάς. Τώρα που «έφυγε η μαμά από το σπίτι», να (από)δείξουμε όλοι ότι έχουμε ενηλικιωθεί», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο κ. Όθωνας.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
  Σε συνολικά 165 σημεία ανά τη χώρα θα κάνουν τη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel