fbpx
9 °C Athens, GR
22 Ιανουαρίου 2021

Κλειστά σχολεία καταστήματα εστίασης-ψυχαγωγίας-αθλητικές εγκαταστάσεις εώς 7 Γενάρη

Συνεχίζονται μέχρι την πρώτη εβδομάδα του επόμενου έτους οι περιορισμοί για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε πως παραμένουν κλειστά σχολεία, εστιατόρια, καφέ και χώροι διασκέδασης.

Κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, δικαστήρια, οι αθλητικές δραστηριότητες – εκτός από όσες έχουν εγκριθεί από την υγειονομική Επιτροπή – και τα χιονοδρομικά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και ώρα 06:00, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι παρατείνεται μέχρι την ίδια μέρα και ώρα η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα, όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.

Εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τηλεργασία και την άθληση.

Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών, θα υπόκεινται σε τεστ κατά την είσοδο και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18/12 έως την Πέμπτη 7/1.

Για την άπαξ επιστροφή στον τόπο κατοικίας, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για επίδειξη Ε1 και E9.

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας.

Ειδικά για τις εκκλησίες την περίοδο των εορτών, όπως γνωστοποίησε ο κ. Πέτσας, τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Όσον αφορά στα SMS, επεσήμανε πως θα παραμείνουν σε ισχύ καθώς είναι πολλοί οι τομείς που παραμένουν κλειστοί.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας εμφανίζουν μία σταθεροποίηση και μικρή μείωση, ωστόσο ο ρυθμός είναι αργός και οδηγεί την κυβέρνηση να επιλέξει επάνοδο στην όποια κανονικότητα από έναν πιο «σίγουρο δρόμο».

Προσδοκούμε να έχουμε μία αποκλιμάκωση ώστε οι ειδικοί να κάνουν εισηγήσεις ως προς το άνοιγμα της χώρας, είπε, ενώ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σημείωσε πως θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Ο κ. Πέτσας παραδέχθηκε πως έχει επέλθει κόπωση στους πολίτες, ζήτησε, ωστόσο να ξεπεραστεί για να μπορέσουμε όλοι μαζί να κερδίσουμε τη μάχη έναντι του ιού.

Related articles

Πέθανε η Αμαλία Μεγαπάνου

Η συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου, πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πέθανε, σε ηλικία 91 ετών, πλήρης ημερών.  Ανιψιά του πολιτικού και φιλοσόφου, Παναγιώτη Κανελλόπουλου, η Αμαλία Μεγαπάνου παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, το 1952. Συνώνυμο της ευγένειας, στάθηκε διακριτικά στο πλευρό του όσο ήταν Πρωθυπουργός, αλλά και στην εξορία του στο Παρίσι. Δεν επιθυμούσε τη δημοσιότητα, δεν έδινε συνεντεύξεις, ουδέποτε αναμείχθηκε […]

Μήνυμα Ιερώνυμου στους πιστούς για κορωνοϊό: Προστατέψτε τη ζωή σας – Προσευχηθείτε κατ’ οίκον.

Μήνυμα προς τους πιστούς έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την προσπάθεια που κάνει η ανθρωπότητα απέναντι στην «αόρατη απειλή», όπως την χαρακτήρισε της πανδημίας του κορωνοϊού. Μήνυμα προς τους πιστούς έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την προσπάθεια που κάνει η ανθρωπότητα απέναντι στην «αόρατη απειλή», όπως την χαρακτήρισε της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς Χριστιανούς να προστατέψουν τις ζωές […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *